Hammarby gästar Falkenberg på söndagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger. Jobba in skrällen nu då Falken!
4.70 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

Goda råd börjar bli dyra för jumbon Falkenberg. Med enbart 16 inspelade poäng har de fem pinnar upp till säker mark. De måste börja ta poäng nu, helst vinna. Trots att de har 8 förluster fler än de har segrar har de bara -12 i målskillnad. Är med i stort sett i varje match, men har haft lite motstuds. Enligt expected points-tabellen har de fått för dålig utdelning sett till hur chansfördelningen i matcherna varit. Så även om de är jumbo är de inte så dåliga som tabellen ger sken av.

Ställs mot Hammarby, en av säsongens stora besvikelser. Inför säsongen var det många (inklusive jag själv) som trodde Bajen skulle utmana om guldet på allvar. Så har det inte blivit. varit extremt ojämna och inte hittat flytet där de radat upp segrar. Nu ligger de sjua i tabellen och har en hel del poäng upp till EL-platserna. Ska mycket till om de ska ta sig ut i Europa som läget är nu. Ett bra Europaspel den här säsongen hade kunnat rädda laget, men så blev det inte. Åkte ut mot Lech Poznan med dunder och brak förra veckan. Följde upp det med en moraldödande 3-0-förlust i derbyt mot Bajen. Mardrömsvecka deluxe som rundades av med att Kacaniklic sågade Billborn, som nu är ifrågasatt bland fansen. Har också dragits med skador och sjukdomar på nyckelspelare.

Bajen ska nu alltså ner till Falkenberg för en gräsmatch (Bajen är väldokumenterat sämre på det underlaget). Det börjar bli höst, det är oglamouröst och det är inget guld att spela om. Falkenberg på andra sidan. Orkar de ladda om till den här matchen?

Ett hårt kämpande Falkenberg saknar förvisso Björkengren som är avstängd. Men de har allt att vinna här. Till ett såhär högt odds väljer jag att syna hemmasegern.

This is the stats tab
This is the post tip