SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

En av sakerna att se fram emot på söndagen: Rolle Nilsson debuterar som IFK-coach nere i Falkenberg.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
1.98 hos bet365 .

Blåvitt har haft under 2,5 mål i 8/19 matcher.
Falkenberg har haft under 2,5 mål i 9/18 matcher.

Väldigt intressant match att vänta. Vi kan väl lugnt säga att det inte direkt blev ett omedelbart lyft för IFK Göteborg att sparka Poya. Föll med 4-0 hemma mot Bajen och det var inget snack om saken vilket lag som förtjänade segern. Jag trodde att Blåvitt skulle höja sig efter att ha agerat och sparkat Poya, men så blev inte fallet alls. På fredagen blev det klart att Rolle Nilsson tar över laget. Nog bra att de fått in en permanent lösning. Svårt för han att jobba in sina idéer på ett par dagar, men jag skulle gissa på att han kommer försöka gå "back to basic", få stopp på blödningen och sätta defensiven främst. Defensivt inriktade August Erlingmark återkommer efter avstängning och lär gå rakt in i laget.

På minussidan kan vi konstatera att Aiesh är avstängd. Dräller inte av offensiva alternativ i ett Blåvitt där Söder alltjämt är skadad och där Kharaishvili just återkommit efter skada och knappast har 90 minuter i kroppen.

Falkenberg ligger sist med blott 13 inspelade poäng. Har en offensiv som inte håller allsvensk toppklass och släpper stundtals in lite för många billiga mål. Men jobbar alltid hårt och tar tillvara på varje fast situation som om det vore den sista. Är inte blyga för att ta god tid på sig så fort det är inkastläge på offensiv planhalva. Det drar ner på tempot och gör att det blir många avbrott och mindre effektiv speltid.

Fortfarande utan seger på hemmaplan, men har nypt poäng av Häcken, Peking och AIK. Lär vilja göra det svårt för Blåvitt här och kommer inte bjuda på något.

Lite av en ångestmatch. Blåvitt har bara två dagars vila och saknar två offensiva pjäser + har en förmodat formsvag Kharaishvili som inte är redo för 90. Nyförvärvet Kouakou har inte kommit in i det ännu heller. Jag tror det här blir en rätt tajt match med en hel del kamp. En helt annan match än den galna 2-2-matchenr som borde ha slutat typ 6-3 till Blåvitt. Min känsla är att Rolle skickar ut Wernbloom, Jakob Johansson, Bjärsmyr och Erlingmark från start. Det blir...fysiskt. Tror underspelet är en bra startpositon för matchen och att det tidigt kommer gå att spela ö2/ö1,75/ö1,5 mål om spelet öppnar upp sig.

This is the stats tab
This is the post tip