Regerande mästaren FC Köpenhamn mot William Eskelinens nya klubb.

Säsongspremiären

Odense - FC Köpenhamn 2-3
Hobro - AGF 1-1

Ja, FC Köpenhamn vann förra säsongen och är storfavorit att vinna igen. Det är främst Midtjylland som känns som utmanare. I premiären var man minst sagt illa ute. Det stod 2-0 till Odense men FCK knöt näven och vände matchen. Riktigt imponerande. Århus hade en ljummen premiär med ett helt okej resultat borta mot svårspelade Hobro. 1-1 och till fredagens match är den förre GIF Sundsvall-keepern William Eskelinen spelklar. Men frågan är om tränaren väljer att starta honom med så få dagar i träning för sin nya klubb. Det visar sig.

FCK ska i alla fall vara klar favorit här. Förra säsongen vann man motsvarande hemmamöte med klara siffror 4-2. Uppsnacket inför matchen är annars övergången av Jens Stage från Århus till FCK. En övergång som skapade starka känslor i Århus och som dessvärre ledde till ett brandattentat mot hans lägenhet i Århus. "I Århus straffas förrädare, Judas-svin" stod det på ett kvarlämnat meddelande. Om Stage startar får vi se men FCK har oavsett kvalitet nog för att vinna. Sotirios Papagianopoulos har ryktats till AIK men ser ut att bli kvar. Han startade senast men kan få nöta bänk nu när Andreas Bjelland är tillbaka från skada.

FCK på bortaplan är en tuff match för alla lag. Och det känns som att FCK är i tillräcklig harmoni för att vinna även omgång två.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC København (4-4-2): Grytebust - Varela, Bjelland, Nelsson, Bengtsson - Skov, Zeca, Falk, Fischer - Wind, N'Doye

Saknar: Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija och Stephan Andersen.

AGF (4-3-3): Whalley - Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer Nielsen - Amini, Poulsen, Sana - Bundu, Mortensen, Ankersen

Osäkra: Nicklas Helenius och Alex Gersbach

SPELTIPS
Jag spelar FC Köpenhamn asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.75 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip