FC Köpenhamn:

Danska mästarna FCK tar sig an tjeckiska mästarna Sparta Prag i Champions Leagues tredje kvalrunda där den första bataljen utspelas i den danska huvudstaden. FC Köpenhamn körde över Breidablik med totalt 8-3 i dubbelmötet i den förra rundan. Ligaspelet har också börjat bra för FCK:s del med tre segrar på lika många försök och i helgen visade man på nytt upp god målform via en 4-0-seger mot Randers.

FCK-tränaren Jacob Neestrup har fått en boost inför den tuffa bataljen mot Sparta Prag i form av att lagkaptenen Viktor Claesson är tillbaka från skada och tillgänglig för spel. Svensken är inte redo för start, men ska vara redo för 30-35 minuter enligt Neestrup. Endast Davit Khocholava och Andreas Cornelius återfinns på skadelistan. Nytillskottet Elias Achouri är i färd med att bygga upp sin fitness, vilket fortsätter att begränsa hans speltid något. Mohamed Elyounoussi har också anslutit från Southampton till FCK och hoppade in i segern mot Randers senast.

Sparta Prag:

Vann precis som FCK den inhemska ligan i fjol och har inlett årets ligaspel i identisk stil med tre segrar på lika många försök. Ligatiteln var Sparta Prags första sedan 2014 och målsättningen för tränare Brian Priske är nu att föra laget till Champions Leagues gruppspel för första gången sedan 2006 när Sparta Prag kliver in i CL-kvalspelet till den tredje rundan.

Nyförvärvet, åtminstone på permanent basis efter att ha spenderat fjolåret där på lån från Spartak Moskva, Jan Kuchta öppnade sitt målkonto för säsongen med en balja i 5-2-segern mot Pardubice i lördags.

Jämnt dubbelmöte på förhand – hemmaplan ger fördel?

Jag tror det här har potential att bli ett jämnt dubbelmöte. FCK har större Europaerfarenhet sett till de senaste säsongerna och Sparta har inte spelat CL sedan 2006, men tog stora kliv och vann ligatiteln under danske tränaren Priske förra säsongen och har en trupp med några intressanta spelare. Båda lagen är i god form och har inlett ligaspelet med tre segrar på lika många försök, men vi ska komma ihåg att Sparta Prag kliver in i CL-kvalet först här, samtidigt som FCK redan fått upp ångan i Europaspelet och hemmaspelet kan spela en viktig roll i det här första mötet. Ettan finns till 2,12 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip