Åttondelsfinalerna i Champions League rullar vidare på onsdagen där ett av Premier Leagues målfarligaste lag ner reser ner till Portugal och Estadio do Dragao. Porto mot Liverpool!

Porto har gjort en väldigt fin säsong såhär långt, obesegrade i den inhemska ligan och parkerar på en stadig förstaplats i tabellen. Två poäng före favoriten Benfica.
Besegrade i helgen Chaves med 0-4 på bortagräs så formen är det inget fel på. 17-4-0 i statistik och 53/10 i målskillnad i ligaspelet. Anfallaren och fransmannen Moussa Marega har gjort 16 mål. Rullat på har det även för kameruanen Vincent Aboubakar, som står på 15 mål.
I gruppspelet av Champions League kvalificerade sig laget vidare efter en andraplats bakom Besiktas. Leipzig och AS Monaco åkte ur, det var nog inte självklart på förhand.

Det svänger om Liverpool. Två raka nederlag som slutade med förlust. 1-0 borta mot Swansea och 2-3 hemma mot WBA. Efter det vann laget klart mot Huddersfield, spelade bra mot Tottenham i en match som sluta 2-2 och vann nu senast borta mot Southampton.
Här är Liverpool favoriter till att avancera vidare. Min magkänsla säger att engelsmännen kommer få det svårt att hålla tätt bakåt samtidigt som Liverpool självklart går för mål.
Salah, Firmino och Mané ser lysande ut tillsammans och ja, man njuter av att se trion spela ihop. Samspelet mellan Firmino och Salah funkade suveränt i bortamatchen mot Southampton. Chansen att de ska få Portos försvar att skaka även här är stor!

Liverpools matcher har en tendens att bli målglada sådan. Det såg vi framför allt i deras grupp i CL. 0-7 borta mot Maribor, hemmamötet mot Spartak Moskva slutade även 7-0 där.

Läget i lagen
Porto: Försvararen Felipe är avstängd. Ivan Marcano, Vincent Aboubakar och Danilo Pereira står inför ett late fit-test.
Liverpool: Har Emre Can avstängd här. Jordan Henderson lär hoppa in istället. Troligtvis Klopps enda ändring i elvan jämfört med den mot Southampton.

Matchbilden här känns tydlig. Porto har vunnit deras åtta senast hemmamatcher, behöver ett bra resultat till bortamötet. Liverpool kommer gasa på för mål och det kommer öppna upp.

SPEL: Både lagen gör mål & över 2,5 till 2.00.
Hos Bethard , med 1.5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmergAke

This is the stats tab
This is the post tip