Första matchen slutade 2-0 till Liverpool på Anfield efter mål av Keita och Firmino – Porto måste alltså lägg i femmans växel från start här. Bör generera i en ganska intensiv första halvlek.

Halvtidsresultatet på Anfield stod sig matchen ut och jag tycker inte Portos insats var allt för dålig. De hade och spelade sig fram till sina chanser trots Liverpools övertag.
Nu är det Porto som ska utnyttja hemmafördelen på Estadio do Dragao och som de måste gasa – från minut ett. För enkelt kommer det inte bli.
I sextondelsfinalen av Champion League låg Porto under med 2-1 efter första matchen, men på Estadio do Dragao vände portugiserna på steken och avancerade vidare efter 3-1 i förlängningen – så chansen finns.
Får förstärkning till truppen då Pepe (MB) och Hector Herrera (MF) som kommer tillbaka från avstängning.

Liverpool kan sannerligen spela på resultatet här. "The reds" är ett kontringsskickligt lag där trion Mané, Firmino och Salah kan ställa till med stora problem för de flesta försvarslinjer.
Så även här och nu.
Liverpool besegrade Chelsea efter 2-0 i helgen och kan behöva klara sig utan Jordan Henderson i detta möte. Om kaptenen missar så finns det gott om ersättare.

Lagen möttes förra säsongen i Champions League – då slutade matchen med en vinst för Liverpool med hela 0-5. Då fick vi två mål innan halvtid. Jag skulle gissa att vi får se något liknande nu. Porto behöver gå offensivt då de måste göra minst två mål här, samtidigt som Liverpool är superbra på kontringsspel. Det här blir underhållning.

Förväntade elvor:
Porto: Casillas - Militao, Pepe, Felipe, Telles - Otavlo, Pereira, Herrera, Corona - Marega, Soarez.
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Firmino, Mané.

SPEL: Över 1 mål asian i halvtid till 1,85x.
Det här innebär att jag vinner om 2 mål eller fler i första halvlek. Blir det exakt 1 mål får jag insatsen tillbaka. Förlust vid 0 mål.
2/5 units – bet365

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip