På Olympiastadion i Helsingfors inleder Finland sitt gruppspel i Liga B i Nations League, då Wales kommer på besök. Marknaden har, i mitt tycke, förvånansvärt walesarna som favoriter till seger. Märkligt. Själv anser jag att finnarna ska vara småfavoriter, med tanke på att de har steppat upp under de senaste åren samt varit extremt svåra att slå på bortaplan. Jag ser inte att Wales, trots ett helt okej lag, ska lyckas med den bedriften heller - utan jag är inne på att Finland plockar viktiga poäng i öppningsmatchen.

Finland kom på en andra plats i sin kvalgrupp till EM 2021 och toppade också grupp C2 i Nations League innan det. Så de är verkligen på gång och har en spännande trupp med spelare som Norwichs skyttekung Teemu Pukki och Bayer Leverkusens Lukas Hradecky. Just i Finland är de svåra att bryta ner, där de har vunnit sju och förlorat bara en av sina åtta senaste tävlingsmatcher. Förlusten kom mot Italien, efter ett straffmål i slutet av matchen. Sedan dess har Finland två starka 3 - 0 segrar hemma mot Liechtenstein och Armenien. På skadelistan finns Paulus Arajuuri, Rasmus Schüller, Simon Skrabb och Joona Toivio.

Men även Wales har en del skador. Wales får klara sig utan Aaron Ramsey, Ashley Williams, David Brooks, Neil Taylor, Tyler Roberts och Sam Vekes. Det är skador på spelarna i försvaret, på mittfältet och på topp. Sedan är det spelare som Gareth Bale och Daniel James som har varit formsvaga och lämnats utanför sina startelvor i Real Madrid respektive Manchester United sedan fotbollen återupptogs. Wales slutade tvåa i sin kvalgrupp B1 i Nations League och hamnade bakom Kroatien i kvalet till EM 2021. Det är starkt jobbat. Ändå kan jag bara inte blunda för skadorna i Ryan Giggs truppen och Finlands fina hemmaform.

Det ska mycket till för att Finland, som ytterst sällan nuförtiden förlorar i sitt hemland, ska bli slagna av ett lag när det väl gäller. Med tanke på den starka hemmastatistiken och skadorna i Wales ger jag Finland en stor chans till att återigen plocka poäng.

Speltips Finland - Wales:
1 asian hcp +0,5 (samma som 1X i matchen) - odds 1.71 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Finland:
Lukas Hradecky, Jere Uronen, Leo Väisänen, Juhani Ojala, Daniel O'Shaughnessy, Joni Kauko, Tim Sparv, Glen Kamara, Ilmari Niskanen, Joel Pohjanpalo & Teemu Pukki.

Bekräftad startelva - Wales:
Wayne Hennessey, Ben Davies, Ethan Ampadu, Tom Lockyer, Connor Roberts, Daniel James, Dylan Levitt, Joseff Morrell, Gareth Bale, Jonathan Williams & Kieffer Moore.
---

This is the stats tab
This is the post tip