Hemma på Stadio Artemio Franchi har Fiorentina en tuff uppgift framför sig när de gästas av AS Roma i den italienska Serie A. Roma vann säsongens första möte med 2 - 0, samt båda möten förra säsongen. Fiorentina sliter rejält med formen och spelet, där de har tre förluster på de fyra senaste matcher. Roma kommer också till matchen med en förlust bakom sig, fast det var mot tabelltvåan AC Milan. Då Roma är med och slåss om Champions League platserna tror jag på att de studsar tillbaka och vinner.

Fiorentina har efter en seg inledning på säsongen bytt tränare till Cesare Prandelli, vars främsta bekymmer fortfarande ligger i offensiven. Tränarbytet har inte alls gett något effekt, i mitt tycke, då laget bara har kammat hem fyra poäng från de fem senaste ligamatcher. Totalt har det bara blivit 25 mål och det är bara Parma och Crotone i botten av tabellen som har nätat färre mål. Dusan Vlahovic har gjort nio av dessa ligamål, men den oerfarna anfallaren bär stort ansvar och saknar stöd från övriga.

Det går att påstå att det nästan var förutsägbart att Roma förlorade mot Milan, eftersom Roma har haft stora bekymmer med att ta poäng mot de bästa lagen i Italien. Efter matchen försökte tränare Paulo Fonseca undvika ursäkter och erkände att Roma "saknar något" mot de stora klubbarna. Trots att Roma gjorde en bra insats blev det 1 - 2 mot Milan. Roma har dock en fin form och inga större bekymmer med att ta trepoängare mot sämre lag, vilket är anledningen till att de ändå ligger på en femte plats i tabellen.

Trots att Roma inte är lika vassa på resande fot som på hemmaplan ska de vara klasser bättre för att slå formsvaga Fiorentina. I mitt tycke har Roma en bättre spelare på samtliga positioner, speciellt i offensiven, och det ska räcka för att vinna matchen.

Speltips Fiorentina - Roma:
2 - odds 2.07 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Fiorentina:
Bartłomiej Drągowski, Lucas Martínez Quarta, German Pezzella, Nikola Milenkovic, Igor Julio, Gaetano Castrovilli, Erick Pulgar, Sofyan Amrabat, Lorenzo Venuti, Dusan Vlahovic & Franck Ribéry.

Bekräftad startelva från Sportsgambler.com - Roma:
Pau López, Gianluca Mancini, Bryan Cristante, Marash Kumbulla, Bruno Peres, Amadou Diawara, Jordan Veretout, Leonardo Spinazzola, Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini & Borja Mayoral.
---

This is the stats tab
This is the post tip