Eintracht Frankfurt:

Bundesliga startar upp efter landslagsuppehållet med ett väldigt intressant möte mellan två lag där styrkeförhållandena lagen emellan är tydliga – men där formkurvorna pekar åt vitt skilda håll. Eintracht Frankfurts Champions League-jakt har kommit av sig en aning de senaste veckorna, när man bollat ligaspel med CL-åttondelsfinal mot Napoli och formen inför uppehållet var inte på topp. Resultatraden i de sex senaste ligamatcherna är 1-2-2, med förluster mot toppkonkurrenterna RB Leipzig och Union Berlin. Offensiven har inte levererat på riktigt samma sätt som tidigare under säsongen – även om Frankfurt fortsatt att skapa en hel del målchanser.

Nyckelkuggen Randal Kolo Muani – som haft sin stora genombrottssäsong och producerat såväl mål som assist på löpande band - tycks dock ha bibehållit formen under landslagsuppehållet med Frankrike, där han startade och presterade väl i segrarna mot både Nederländerna och Irland. Kolo Muani stöttas upp av Mario Götze, som varit pånyttfödd den här säsongen, och Daichi Kamada. Jesper Lindström är dock skadad, men Rafael Borré är ett fullt dugligt alternativ. I de defensiva leden är Tuta avstängd, där Kristjan Jakic kan ersätta.

Bochum:

Jag trodde Bochum skulle krascha närmare och närmare garanterad nedflyttning till 2. Bundesliga när man föll mot Schalke 04 i ångestmatchen i botten, där Bochum var chockerande bleka, men i stället har Bochum sprattlat till rejält och vunnit två raka matcher – mot Köln och RB Leipzig (!). Det såg jag sannerligen inte komma. Segrarna har fört Bochum hela vägen till en 14:e plats i Bundesligatabellen och plötsligt har man fyra poäng ner till Hertha Berlin på kvalplatsen.

Bochum vann dessutom faktiskt smått chockartat med 3-0 när lagen möttes i höstas, men siffrorna är inte helt rättvisande. Bochum tog ledningen i 71:a minuten och slog därefter till med två mål i matchens döende minuter. På bortaplan är Bochum inte alls lika starka, med resultatraden 2-0-11 och 9-35 i målskillnad. Danilo Soares är avstängd och Gamboa skadad, men i övrigt ska Thomas Letsch ha fullt lag till förfogande.

Frankfurt håller klart bättre klass

Oliver Glasners gäng håller betydligt högre klass än man visat upp de senaste veckorna, när Champions League-spelet måhända stal lite fokus, och jag tror Frankfurt mycket väl kan finna formen igen efter uppehållet. Frankfurt håller klart bättre klass än Bochum, som dock sprattlat till lite på sistone även om jag tror Letsch mannar fortsatt kommer få slita ont för att undkomma nedflyttningens käftar, och jag tror på en hemmaseger här. Raka ettan finns till 1,55 hos Pinnacle . Frankfurt -1 finns till 1,92.
This is the stats tab
This is the post tip