På Stade de France kommer Frankrikes äventyr i Nations League att fortsätta mot Portugal. Fyra dagar innan dess ska de på samma arena spela en vänskapsmatch mot Ukraina, som är dels formsvaga på bortaplan och som dels har massa avbräck i truppen. Världsmästarna Frankrike har kanske den bredaste truppen där även bänkspelarna är viktiga pjäser i deras respektive klubblag ute i Europa. Med tanke på Ukrainas senaste insats i Spanien kan jag inte annat än se en storseger för Frankrike.

I och med den senaste 4–2-segern över Kroatien i Nations League är Frankrike uppe i nio matcher utan förlust. Då saknades även Mbappe som hade testats positivt för Corona. Det är en otrolig bredd i det franska landslaget, med en massa unga framtidslöften som redan är storspelare. Frankrike kommer till start med en blandad trupp med rutinerade spelare också.

Ukraina, med Andriy Shevchenko som förbundskapten, har gjort det bra. Den första Nations League matchen vann de hemma mot Schweiz med 2–1. På hemmaplan är de extremt starka, vanligtvis, men bortaspelet håller inte alls samma nivå. I den andra Nations League matchen mot Spanien, som ställde upp med en ung trupp, blev det överkörning med hela 0–4 i Madrid.

Ukraina har ett tufft schema med Frankrike, Tyskland och Spanien framför sig och måste rotera i sin trupp. Det blir inte heller lättare när Shakhtar Donetsk spelarna inte får vara med, alltså Andriy Pyatov och Taras Stepanenko, på grund av Covid 19. Därmed tvingas Andriy Shevchenko att ställa upp med flera oerfarna spelare. Att möta världsmästarna är tufft redan som det är. Med dessa förutsättningar blir det oerhört svårt. Därmed lägger jag ett spel på att Frankrike vinner med fler än ett måls marginal.

Ukraina saknar hela 14 spelare på grund av coronan. Bland de som saknas är sex spelare från Shakhtar Donetsk, samt en sådan som Manchester Citys Oleksandr Zinchenko. Man har bara en frisk målvakt i truppen.

Speltips Frankrike - Ukraina:
1 asian hcp -1,5 (samma som Frankrike -1,5 mål) - odds 1.75 hos Unibet , 888sport Casumo & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Frankrike:
Steve Mandanda, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Clement Lenglet, Lucas Digne, Steven Nzonzi, Eduardo Camavinga, Corentin Tolisso, Houssem Aouar, Olivier Giroud & Anthony Martial.

Bekräftad startelva - Ukraina:
George Buschan, Bogdan Mykhaylychenko, Vitalii Mykolenko, Illia Zabarnyi, Yukhym Konoplia, Igor Kharatin, Evgen Makarenko, Oleksandr Zubkov, Andriy Yarmolenko, Ruslan Malinovsky & Mykola Shaparenko.
---

This is the stats tab
This is the post tip