Fredagsfest i Täby när J Södra gästar Frej.
Mitt speltips: Rak tvåa på J Södra.

Botten tar emot toppen:
Frej har åtta raka utan seger och ligger på kvalplats.
J Södra är i bra form (5-2-0 senaste sju) och har hugg på de allsvenska platserna.

4. Jonkopings 19 10 4 5 33:16 34
14. Frej 19 3 7 9 20:36 16

Frej lyckades nypa en pinne borta mot formsvaga topplaget Varberg. Ska dock sägas att det var efter en del medstuds:
Kvitterade på tilläggstid trots att de var en man mindre vid tillfället. Varberg hade en hel del lägen innan dess och borde avgjort matchen tidigare. Segern blev dock dyrköpt:
Bajen-lånet Jean Carlos de Brito drog på sig ett horribelt rött kort och är avstängd.
Mittfältsankaret Pedro Ribeiro (startat 18 av 19 matcher) drog på sig ett gult kort och är också avstängd.
Inför den matchen såldes dessutom bäste målskytten Melvin Frithzell (16/5) till ÖIS.

Starkt att ta poäng såklart, men det känns lite rörigt i klubben med nya tränarna från Bajen (Pablo Pinones-Arce och Janne Mian tillträdde nyligen). Har dessutom kommit in Hammarbyöverflödiga spelare som de Brito och Albin Mörfelt (utöver de Bajenstämplade spelarna som redan finns i laget). Kan väl vara bra med förstärkningar, men för mig känns det snarare rörigt. En sån som Leo Bengtsson sitter ena dagen på Bajens bänk, medan han startar för Frej ett par dagar senare. Känns inte som det är ett optimalt upplägg när man jagar nytt kontrakt. Började serien rätt bra, men har nu 0-3-5 senaste åtta matcherna. Känns som en given nedflyttningskandidat i min bok.

J Södra känns på gång. Har tre lag framför sig i tabellen (två, tre och fyra poäng efter dessa). Tror att Brännströms gäng har ett bra läge att ta en av de tre översta platserna - är det mest formstarka laget senaste tio matcherna. Men då ska det bara vara seger i en sån här match. Har en defensiv stabilitet och organisation som gör att laget alltid är svåra att bryta ned. Fick behålla U21-landslagsmannen Alexander Jallow, som ryktades till IFK Göteborg. Klart plus. Får här också tillbaka Smylie (avstängd senast). Anfallsparet Orlov/Hamidovic levererar och kompletterar varandra bra. Riktigt bra duo för den här nivån.

Skiljer en klass mellan lagen i grunden. Tror att ett tunt Frej kommer känna av sina avstängningar och att Söras tyngd till slut avgör. Även fast matchen spelas på konstgräs ska bortalaget ha bra segerchans i min bok.

0-1, 1-2, 0-2 eller liknande känns om tänkbara resultat i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip