Äntligen dags för Premier League igen. Fulham-Arsenal inleder säsongen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. LeoVegas .

Var bara en dryg månad sedan vi såg Fulham slå ut Ponnes Brentford i Championship-playoffet. Fulham har valt en annan väg den här gången jämfört med senast de var uppe i Premier League. Då spenderade de £100 miljoner på en del spektakulära namn men blev en slagpåse. I år har de snarare behållit spelare och permanentvärvat lånespelare som Reed. Bristen på nyförvärv har gjort att laget rankas väldigt lågt inför säsongen.

Jag tror också att laget kommer husera i botten, men är inne på att de har hygglig chans att klara nytt kontrakt. Senaste säsongerna har vi sett flera Championship-lag gå upp och göra det bra med i stort sett samma lag som gjorde det i Championship. Nu senast var det Sheffield United som överraskade på det sättet. Så att ha ett samspelt hårt jobbande lag som är förberedda på att det kommer bli bottenstrid är inte helt dumma förutsättningar. Framåt har de Mitrovic som säkert kommer göra sina mål.

Tänkbart lag:
(4-3-3): Rodak, Odoi, Ream, Hector, Bryan; Cairney, Reed, Kebano; Reid, Mitrovic, Onomah

Arsenal har fått in en del spelare (Willian, Saliba och Gabriel) under sommaren. Dessvärre har de inte lyckats sälja spelare än, vilket de MÅSTE. Finns bland annat åtta mittbackar i truppen för dagen, knappast optimalt. Willian blir säkert en bra förstärkning och Pepe borde göra det bättre än under debutsäsongen. Men det stora är att Aubameyang verkar bli kvar. Han är lagets enda världsklasspelare och är skillnaden mellan att eventuellt kanske kunna hugga på CL-plats och vara nöjda med en plats på övre halvan. Så viktig är han.

Tänkbart lag:
Martinez; Holding, Saliba, Tierney; Bellerin, Dani Ceballos, Xhaka, Maitland-Niles; Saka, Lacazette, Aubameyang

Sedan Arteta tog över har Arsenal sett bättre ut. Framför allt har attityden varit klart förbättrad jämfört med tidigare. Men truppen är fortfarande inte toppklass i PL och är knappast byggd för att köra över botten/mittenlag. Har imponerat som mest när de kunnat backa hem och ställa om vasst på framför allt Aubameyang (så besegrades Man City och Chelsea i FA-cupen). Så jag tror matchen blir relativt jämn spelmässigt, Fulham kommer säkerligen ha en del att säga till om. Och även om Arsenals defensiv också förbättrats under Arteta är det inget betongförsvar laget har.

Samtidigt har jag svårt att se Fulham hålla nollan med laget de kommer till spel med. Aubameyang löser.
I en rätt så oviss premiär känns BLGM som det bästa spelet.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip