23 8 7 8 33:37 31

Formen
F, V, V, V, F

Cardiff - Hull 3-0

Det var inte Cardiffs kväll i det första mötet mellan dessa två lagen nu i måndags. Förlusten skrevs till 0-2 efter mål av Onamah i minut 49 samt ett ytterst besvärande mål av Kebano 90+1. Det gör att Cardiff alltså måste vinna med två mål för att nå förlängning. Detta då bortamålsregeln inte gäller i kval till Premier League som ju detta är. Segraren här möter slutsegraren i mötet mellan Swansea och Brentford som avgörs på onsdagskvällen.
Cardiff avslutade annars grundserien mycket starkt med tre raka segrar (Derby, Middlesbrough och Hull) men efter 0-2 i baken hemma senast så betyder det ju inte ett skvatt. Nu måste man göra en fläckfri insats på Craven Cottage i London. Och med ett Fulham i medvind så är jag tveksam till att det kommer hända. Senast lagen möttes i London vann Fulham med 2-0 och jag tror att matchbilden där Cardiff måste gå för det, och Fulham kan spela smart på resultat och kontra, kommer passa hemmalaget utmärkt. Skulle det stå oavgjort i andra halvlek så måste Cardiff gasa för att både göra ett och två mål framåt, det kan definitivt slå tillbaka mot ett kvickt Fulham.