Speltips: +1.5 GIF Sundsvall till 2.00 hos bet365

______

Det blåser lite kalla vindar hos GAIS nuförtiden. Efter en väldigt fin start med topplaceringar under hela våren har andra lagen nu börjat komma ikapp och topp tre har ryckt ifrån. Nu är GAIS på fjärde plats och behöver hitta tillbaka till den fina formen. Om det blåser lite kalla vindar hos GAIS så blåser det betydligt mer hos gästerna GIF Sundsvall. Spelet ser allt annat än bra ut och det känns som det är en lång säsong att vänta.


GAIS
Senaste match: Örebro - GAIS
xG: 0.59 - 0.72
Skott/Skott på mål
10/1 - 13/2
Andra gången på rad som GAIS inte alls kommer upp i sin nivå. Offensiven har börjat hacka och Julius Lindberg har fått testa på lite olika utgångspositioner i spelet för att få fart på poängproduktionen. Möter ett lag som inte heller är speciellt bra och det var inte direkt målchansernas match. GAIS kan ändå vara nöjda med poängen sedan Andersen dragit på sig rött kort med dryga 30 minuter kvar.


GIF Sundsvall
Senaste match: Östersund - GIF Sundsvall 1-1
xG: 1.35 - 0.22
Skott/Skott på mål
7/3 - 9/2
Även här präglades matchen av ett rött kort. Östersund började visserligen matchen bra och såg hungriga ut men efter det röda kortet så gjorde Sundsvall 1-0 snyggt genom Paya Pichkah. Kvitteringen skulle dock inte dröja alltför länge. Andra halvlek var det sedan svängigt och det kändes som matchen kunde slutat hur som helst.

Avstängd:
Niklas Andersen (GAIS), Alexander Ahl Holmström (GAIS), Fredrik Lundgren (GIF Sundsvall)

Övrigt: Det mesta har handlat om Julius Lindberg och hans övergång till BK Häcken. Det verkar råda en del frustration och en del menar på att det går ut över hans prestationer för klubben.
GIF Sundsvall hade också en liknande situation med Moonga Simba där han nu lämnat klubben.
Joackim Åberg står över matchen med skadekänning. Stort avbräck.

Två lag som söker efter formen - GIF Sundsvall stänger till med ett lågt stående lag?

GAIS har inte sett lika fartfyllda ut i offensiven på sistone. Visserligen har många lag legat lite lägre då de vet att omställningarna är lite av GAIS esse. Det handlar om att ta ner farten på hemmalaget och stänga ytorna i djupled. Just det lär vi få se av GIF Sundsvall här där jag förväntar mig lite av en parkerad buss och väldigt rakt spel. Tror inte Sundsvall har vad som krävs för att såra GAIS tillräckligt men däremot ser jag värde i att de kan stänga ner GAIS med avbräcken de har och kanske till och med kan få med sig en poäng mot ett pressat GAIS som varit på nedgång.

Speltips: +1.5 GIF Sundsvall till 2.00 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip