SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Halmstad gästar GAIS på lördagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
Odds 1.95 hos bet365 .

Andraplacerade Halmstad ställs mot åttondeplacerade GAIS. HBK har släppt in minst antal mål i serien medan GAIS bara slår Umeå på fingrarna vad gäller gjorda mål. Given nolla för bortalaget? Nja, jag vill inte tro det.

Efter en bedrövlig förstahalva den här säsongen är GAIS nu ett av Superettans formlag. Fem segrar på de senaste sex matcherna. Gjort mål i sju raka matcher. 12 gjorda på 7 matcher jämfört med 9 första 14. Segrarna har gjort att laget klättrat i den jämna tabellen. 11 poäng upp till allsvensk kvalplats med 9 omgångar kvar är omöjligt att hämta in, men de kan i alla fall sikta på att hamna på övre halvan. Framför allt kan de slippa spela med den där parkerade buss-ångesten de hade ett par gånger i somras när de gick in för att få med sig 0-0. Senaste omgångarna har de spelat lite mer offensivt och kommit till fler avslut m.m.

Har ett tungt offensivt avbräck i form av Mervan Celik, som skadat nyckelbenet. Men i offensiven finns ändå spelare som Yarsuvat, Lindberg m.fl. som borde kunna hota HBK här.

Halmstad har dragits med Covid-19 i truppen. Dessutom tappat anfallstalangen Wiedesheim-Paul till Rosenborg. Var nödvändigt att casha in för att rädda ekonomin i klubben. Men kvar i truppen finns Kamara, Boman, Samuel Kroon, Sadat m.fl. så har fortfarande en bra Superettan-offensiv. Dessutom fått in Elfsborgsbekantingen Simon Lundevall i laget som ett alternativ. Dusan Djuric alltjämt avstängd. Oklart hur många och vilka spelare som återhämtat sig från covid här, men inte omöjligt att mittbacksgeneralen Adde Johansson är out igen (missade förra veckans match). Hursomhelst inte något optimalt läge då de inte kunnat träna tillsammans som vanligt.

Det här är två av seriens mest målsnåla lag som drabbar samman, så inte konstigt att marknaden förväntar sig en tajt historia. I just det här skedet av säsongen tror jag dock det kommer bli en rätt öppen match där GAIS kommer bjuda upp till dans och ha bra chans att näta. För HBK är bara seger bra nog så de lär inte vara nöjda alls med ett kryss. Tror därför på bra chans för minst tre mål till oddset 1.95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip