Fredagsfest i Göteborg när Trelleborg gästar GAIS.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen. Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

Kvalplatsplacerade GAIS är seriens målsnålaste lag vad gäller mål/match. De har även gjort klart minst mål i serien.
Även Trelleborg är ett av de målsnålaste lagen i serien. Tillsammans med Akropolis & Öster har de flest matcher som gått under 2,5 mål i hela serien.

Så absolut, det finns argument som talar för en målsnål match. Men oddsmarknaden har tagit så mycket höjd för det att jag tycker det uppstått värde i att spela över 2,5 mål i stället.

Nu börjar det brännas lite för GAIS. De ligger på kvalplats med tre poäng upp till säker mark. Finns få räddningsplankor nere i botten av tabellen, så de måste börja ta lite trepoängare nu. Har spelat 0-0 i tre av sina senaste fem matcher efter att mest ha packat ihop laget defensivt och satsat på att ta den där enpoängaren. Förståeligt då de mött en del topplag och att ta en poäng mot dessa är väl okej. Men nu är det hemmamatch mot ett mittenlags-Trelleborg som har långt både upp och ner. Det är den här typen av matcher GAIS måste vinna om de ska spela till sig det där kontraktet. Så jag räknar med ett lite mer offensivt ambitiöst GAIS här än tidigare.

Fått in Adnan Maric (tidigare Häcken och ungdomsproffs i Swansea) som borde kunna förstärka offensiven. Även Meinhard Egilsson Olsen, anfallare/mittfältare från Färöarna har kommit in nu under sensommaren. Så offensiven har ändå förstärkts med lite ny energi.

Defensivt är GAIS ungefär så svaga som tabellen säger.

Trelleborg blandar och ger. Fick in ett par etablerade nyförvärv inför säsongen och när de har "dagen" kan de mäta sig med de flesta lag i den här serien. Men rätt så ojämna. Tycker dock de har något okej på gång med Haynes. Ligger som sagt mitt i tabellen och det är ingen panik neråt i tabellen. Borde kunna komma med en hyfsat avslappnad "bjuda upp till spel"-inställning till en sån här match. Har ett par offensiva hot och borde kunna såra GAIS.

Som sagt, finns statistik som talar för en målsnål match, men jag tror vi kommer få se ett förbättrat offensivt GAIS kommande omgångar. Med lite mer fokus på offensiven får de det svårare att hålla tätt defensivt. Så här kan jag faktiskt se bägge lagen göra mål. Ett såhär högt odds på över 2,5 mål i en så pass jämn och oviss serie som Superettan måste synas!

This is the stats tab
This is the post tip