Ett förstärkt Gamla Upsala bör göra en bättre höst än vår. Lidingö är ett försvarsstarkt lag som nyligen tappade skyttekungen till utlandet.

Senaste möte
Lidingö - GUSK 1-0

Lidingö - GUSK 1-1
GUSK - Lidingö 2-1

DIV 2 NORRA SVEALAND
4. IFK Lidingö 17 11 2 4 27:11 35
9. Upsala 17 6 3 8 21:26 21

GUSK hemma
9 4 0 5 12:14 12

Formen
O, V, F, O, F

Senaste match
Norrtälje - GUSK 1-1

Lidingö borta
8 5 1 2 12:7 16

Formen
V, O, V, F, V

Senaste match
Lidingö - Bollnäs 2-0

Som jag skrev så har Gamla Upsala en bättre trupp nu i höst. Man har fått in spelare som Linus Nygren från Sirius, Kyria Kambusi från Sandviken och Marcus Hägg från Gute. Laget är bättre nu och hemma på Gamlis - en svårspelad, långhårig, gräsmatta - så är det aldrig lätt att vinna. Man fick bara 1-1 senast mot Norrtälje och då saknades anfallaren Hägg vilket försämrade deras chanser i offensiven. Hampus Lundin åkte på rött och saknas den här matchen, där GUSK lär spela med respekt för gästerna.

Lidingö slåss i toppen och ligger fyra på samma poäng som Karlberg. En solid defensiv med fembackslinje har byggt upp ett starkt ramverk. Det är svårt att slå Lidingö och svårt att göra mål när de hinner hem med hela laget. Dessutom starka anfallare i flera år med targetspelaren Philip Göransson och kvicke "Amin". Nu är det dock så att Amin - bäste målskytt på sju baljor - inte spelar kvar. Han har gått och blivit proffs i Luxemburg (cool grej för övrigt) och det bör påverka Lidingös anfallsspel. Amin har kunnat avgöra matcher på egen hand med sin snabbhet och avslutsförmåga. Nu är den borta. Hugu Lemne avstängd här.

Sist lagen möttes blev det 1-0 till Lidingö och jag tror på ett rätt jämnt möte har också.

SPELTIPS
Spelar under 2,5 mål till 2.14 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip