Ett galet möte i Skåne - blir det lika galet i Sundsvall? Här är mitt speltips i mini-ångest-matchen mellan Giffarna och Trelleborg.

Senaste möten
Trelleborg - GIF Sundsvall 3-4

Superettan
9. Trelleborg 17 6 3 8 23:30 -7 21
12. GIF Sundsvall 17 5 4 8 22:32 -10 19

GIF hemma
8 2 2 4 10:15 -5 8

Formen
F, F, O, O, O

Senaste match
GAIS - GIF Sundsvall 3-3

Jonsson - Lundström, Stenshagen, Svanberg, Lindkvist - Pichkah, Andersson - Carström, Engblom, Burman - Bengtsson

TFF borta
8 2 2 4 11:15 -4 8

Formen
F, O, V, F, O

Senaste match
Trelleborg - Örebro 2-2

Kristensen - Hörberg, Andersson, Ogwuche, Bödvardsson - Brkic, Hallberg, Björkqvist - Björken, Mortensen, Offia

Avstängda: Andersson, Brkic

Nedflyttningsstrecket hotar

Giffarna anstränger sig verkligen för att inte vinna. Man har åtta raka utan seger men tre raka kryss med 6-6 i målskillnad. 2-2 mot Örebro, 1-1 mot ett decimerat Östersund och 3-3 efter sent insläppt kvittering borta mot Gais. Giffarnas usla försvarsspel är den stora faktorn till att man börjar krypa närmre och närmre nedflyttningsstrecket. I veckan har dock ett par positiva nyheter kommit. Elias Durmaz in från AIK och Oliver Stojanovic Fredin in från Helsingborg. Bra med nytt blod och ökad konkurrens. Sedan får vi se om det här är en duo som kan göra skillnad på väldigt kort sikt, jag menar båda två har knappt spelat i sina klubblag. Men på sikt är det nog två bra namn den här hösten. Dessutom har mittback Blomqvist börjat träna igen efter skada och kanske är aktuell här - han hade gjort positiv skillnad i det skakiga försvaret där både målvakt Jonsson och hans backlinjespelare står för den ena tabben efter den andra.
Offensiven fungerar dock rätt bra som sagt och Giffarna har fått igång Burman efter skada.. Linus Hallenius ett par veckor bort efter fotskada.

Trelleborg? Såg ut att vinna klart hemma mot Örebro, men så vände vinden (bokstavligt talat) i den andra halvleken och ÖSK kunde kvittera med en hörna direkt i mål av Kevin Walker. TFF:s säsong har varit en besvikelse då de till skillnad mot Sundsvall faktiskt har en bra ekonomi och satsat. Tränarbytet har gett positiv effekt men det är ändå ingen jämn nivå på laget och uppflyttningsstriden är nog körd. I stället handlar det om att undvika att bli indraget nedåt och den här matchen blir därför väldigt viktig. Man kommer hit med två tuffa avstängningar på Andersson och Brkic vilket försämrar TFF:s chanser. Det finns dock rätt bra spets och på detta Sundsvallsförsvar tror jag man gör mål.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål till 1.90 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip