Giffarna tar emot Västerås på onsdagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Finns hos Bethard eller FastBet .

Bägge lagen har gjort mål i samtliga fyra Sundsvallsmatcher hittills.
För Västerås del har bägge lagen gjort mål i två av fyra.

Ingen har väl missat Pontus Engbloms framfart hittills? Giffarnas profilnyförvärv har gjort sex mål hittills, målskytt i varje match. Given kandidat för skytteligatiteln. Befinner sig på något sätt i gränslandet:
- Lite "för" bra för Superettan, men inte riktigt en allsvensk startstriker.

Även vid sidan av honom har Sundsvall ett par okej offensiva spelare för nivån, exempelvis Oliver Berg och Johan Blomberg. Har näst högst expected goals-summa hittills, ligger trea för bollionnehav och är även med i toppen för antal skott. Helt klart ett offensivt bra lag för nivån.

Bakåt ser det lite värre ut. Giffarna har som bekant tappat defensiva spelare/målvakter som Tamimi, Björkander, Carlos Gracia Eskelinen, Mitov-Nilsson och Pa Konate inför den här säsongen eller under förra. Alexander Blomqvist var skadad senast och är ett frågetecken här. Ingen superbacklinje laget kan ställa upp med alltså.

Västerås är obesegrade hittills. Har sin egen skyttekung (Safari) som öst in mål i division ett och gjorde nio mål i sin debutsäsong i Superettan. Redan gjort tre mål i år och ska väl hamna på tvåsiffrigt antal mål rätt så lätt. Rätt så offensivt lagda i sin tre-backslinje, vill gärna ha en del boll själva och kommer till många avslut.

Jag är inne på att Sundsvall är ett riktigt "över-lag" den här säsongen. Ser många matcher gå över 2,5 mål så länge de har nuvarande uppställning. Västerås är ett kapabelt lag som mycket väl kan smyga med strax bakom topplagen, borde vara tillräckligt bra för att såra Giffarna här. Att Sundsvall gör mål själva känner jag mig rätt bekväm med.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip