Tisdagens andra och sena match i den spanska La Liga spelas på Estadi Montilivi där Girona tar emot Celta Vigo. Det är två lag på den övre halvan som mötts. Båda har spelat stabilt på sistone så det blir ett tufft och öppet möte oavsett, där Girona får bära favoritskapet på grund av att de har hemmafördelen. Även om det första mötet slutade 3-3 så tvivlar jag starkt på att vi får se något målkalas i matchen. Med tanke på hur skickligt båda lagen är defensivt så finns det värde i ett spel på under 2,5 mål i matchen.

Visst förlorade Girona stort borta mot Barcelona i den senaste omgången. Men att möta formstarka Barcelona borta på Camp Nou och att ta emot ett Celta Vigo på hemmaplan är att spela mot två helt olika lag. Just på hemmaplan är Girona skickliga att försvara sig och släpper inte in många mål. På deras fyra senaste hemmamatcher så har de inte släppts in något (noll!) mål. Då har de mött motståndare som Getafe, Las Palmas, Athletic Bilbao och senast Leganes. Bortser vi från Barcelona matchen så har Girona endast släppt in ett mål på de övriga fyra senaste matcher - det målet kom mot Sevilla. Så det blir extremt tufft för Celta Vigo att näta i detta möte.

Förvisso brukar Celta Vigo släppa in en del mål när de spelar på bortaplan. Dock såg det riktigt stabilt ut bakåt i den senaste 2-0 vinsten hemma mot Eibar. Det finns mycket positivt att ta med sig från den matchen, med tanke på att det fanns en stor glädje i truppen och ett stort hjärta för laget. När alla i Celta Vigo krigar för fullt så är det alltid farliga mot samtliga motståndare. I och med att samspelet med försvaret och mittfältet stämde så bra senast är jag övertygad om att de kommer att göra det svårt för Girona att göra en massa mål. Det blir att försvara sig i första hand för att sedan satsa på vassa kontringar och omställningar, som Celta Vigo är så skickliga på.

Om vi tittar på historiken så har tre av de fem senaste möten slutat med under 2,5 mål i matchen. Även om möten ägde rum för länge sedan så är samma fotbolls filosofi fortfarande levande hos båda klubbarna.

LaLiga: 29/9, 2017
Celta Vigo 3 - 3 Girona

Segunda Division: 28/1, 2012
Girona 0 - 1 Celta Vigo

Segunda Division: 27/10, 2011
Celta Vigo 2 - 0 Girona

Segunda Division: 25/10, 2011
Celta Vigo 2 - 0 Girona

Segunda Division: 8/5, 2011
Celta Vigo 0 - 4 Girona

Detta ska bli en tilltäppt match där vi inte bör se så många mål från något av lagen. Därmed finner jag mest värde i att spela på under 2,5 mål i matchen och lägger ett spel till 1.94 i odds hos LeoVegas .
---
Preliminär startelva Girona: Yassine Bounou, Pablo Maffeo, Juanpe, Bernardo, Jonas Ramalho, Johan Mojica, Cristian Portu, Pere Pons Riera, Alex Granell, Borja Garcia & Cristian Stuani.

Preliminär startelva Celta Vigo: Ruben Blanco, Jonny, Sergi Gomez, Facundo Sebastian Roncaglia, Hugo Mallo, Nemanja Radoja, Stanislav Lobotka, Daniel Wass, Emre Mor, Maximiliano Gomez & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip