Två lag med en del Corona och skadebekymmer drabbas samman när Granada tar emot stormakten FC Barcelona på Estadio Nuevo Los Carmenes, i den spanska La Liga. Sedan förlusten mot Real Madrid har Granada varit ett obesegrat lag i de sex senaste omgångar. Barcelona har inlett året med två raka segrar. En i ligan och en i cupen. Det skiljer 8 poäng i tabellen, till Barcelonas fördel. Barcelona ska också vara solklara favoriter till att vinna och bryta Granadas fina förlustfria svit i ligan.

Granada gör en bra säsong. Varken mer eller mindre. Efter 19 omgångar har de 23 pinnar. Förra året avslutade med två raka segrar. I år har de spelat en mållös tillställning mot Elche. Granada skapade knappt något. Tränaren Robert Moreno har avbräck på skadade Neyder Lozano och Santiago Arias samt att German Sanchez, Ruben Rochina och Alberto Soro sitter i karantän.

I Barcelona är Sergio Busquets tillbaka efter avstängd. Dock är Martin Braithwaite, Sergi Roberto och Pedri fortsatt skadade samt att det är frågetecken kring Ronald Araujo och Frenkie de Jong, som fick kliva av i cupmatchen i veckan. Slutligen är Philippe Coutinho, Abde Ezzalzouli, Gavi, Alejandro Balde and Sergino Dest samtliga Coronasmittade. Ändå finns det gott om kvalité i truppen, nog för att slå ett lag som Granada. Dessutom har Memphis Depay och Ansu Fati återvänt och tränat med laget.

Tränaren Xavi Hernandez har haft ett stort inflytande sedan ankomsten till klubben. Han har gett stort utrymme till de yngre spelarna, som har tackat för förtroendet och levererat. Barca är femman i tabellen. Året har inletts med en ligaseger över Mallorca, där Luuk de Jon gjorde matchens enda mål. I Copa del Rey blev det också seger, där Ousmane Dembele och Ferran Jutgla nätade. Barcelona hade 82 % bollinnehav. Sköt 24 skott mot mål. Trots avbräck känns Barcelona som ett lag i toppslag.

Därmed lägger jag ett spel på att Barcelona vinner duellen mot Granada och tar alla tre poäng i detta La Liga möte.

Speltips Granada - Barcelona:
2. Odds 1.79 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Granada:
Luis Maximiano, Quini, Domingos Duarte, Raul Torrente, Carlos Neva, Antonio Puertas, Luis Milla, Maxime Gonalons, Darwin Machis, Jorge Molina & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Oscar Mingueza, Eric Garcia, Gerard Pique, Jordi Alba, Ricard Puig, Sergio Busquets, Nico Gonzalez, Ousmane Dembele, Luuk de Jong & Ferran Jutgla.
---

This is the stats tab
This is the post tip