I den första av två sextondelsfinalen mellan Granada och Napoli i Europa League slutspelet får spanjorerna inleda hemma på Estadio Nuevo Los Cármenes. Där är de väldigt svårslagna i den spanska La Liga men även i Europa League. Även om formen inte har varit helt på topp på sistone så har Granada lyckats kriga till sig poäng i ligan och kommer att göra livet surt för Napoli - som själva dras med en dålig bortaform och en massa skador i truppen. Därmed är chansen stor att Granada tar poäng.

Efter 23 spelade ligaomgångar ligger Granada på en åttonde plats, vilket indikerar att säsongen ändå har varit bra. Bortaspelet fortsätter att vara deras akilleshäl men på hemmaplan är de så svåra att bryta ner, där de bara har tre förluster på tolv hemmamatcher. Senast blev det förlust mot tabellettan Atletico Madrid, som fick slita hårt för sin trepoängare. I Europa League har Granada också spelat väl där de kom tvåa med bara en poäng upp till ettan PSV. Granada går nu all in i Europa League.

För Granada är redan utslagna i den spanska cupen och har 15 poäng upp till en Champions League plats i La Liga. Även Napoli är utslagna i den italienska cupen, men ligger på en femte plats i tabellen med 10 poäng upp till tabellettan Inter (som har en match mer spelad). Napoli vann sin Europa League grupp med två poäng före Real Sociedad, men har sedan dess inte lyckats komma upp i samma nivå och har förlorat i Italien mot mindre bra lag på bortaplan, som Verona och Genoa nyligen.

På resande fot har Napoli varit väldigt ojämna. De reser till Spanien utan en del nyckelspelare, som försvararna Faouzi Ghoulam, Elseid Hysaj, Konstantinos Manolas och Kalidou Koulibaly samt mittfältaren Diego Dumme och anfallarna Dries Mertens och Hirving Lozano. Även Granada har skador och frågetecken på Domingos Quina, Luis Milla och Neyder Lozano, som är tveksamma till start, men Napolis avbräck är betydligt värre, i mitt tycke.

Så Granada har en fin chans till att ta kommandot i mötet och se till att få med sig ett bra resultat i hemmamötet.

Speltips Granada - Napoli:
1X - odds 1.78 hos Betsafe & Nordicbet .

---
Bekräftad elva Sportsgambler.com - Granada:
Rui Silva, Dimitri Foulquier, Domingos Duarte, Jesus Vallejo, Carlos Neva, Yangel Herrera, Maxime Gonalons, Darwin Machis, Angel Montoro, Kenedy & Jorge Molina.

Bekräftad elva Sportsgambler.com - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Nikola Maksimovic, Mario Rui, Eljif Elmas, Stanislav Lobotka, Fabian, Lorenzo Insigne, Matteo Politano & Victor Osimhen.
---

This is the stats tab
This is the post tip