Stormakten Real Madrid är på jakt efter en tredje raka La Liga seger när de gästar Granada på Estadio Nuevo Los Carmenes. Efter två bra säsonger har Granada fallit som lag. På tolv omgångar har det blivit elva poäng. De är redan inblandade i bottenstriden. Real Madrid ligger på en andra plats, med en match mindre spelad än tabellettan Real Sociedad. Då skadeläget är bättre än någonsin är Real Madrid favoriter till att vinna - något de borde klara av att göra med en massa måls marginal.

Granada nådde en nionde plats i tabellen förra säsongen. Efter en urusel start denna säsong har de visat lite förbättringspotential när de segrade över Sevilla och Levante, samt kryssade mot Osasuna och Getafe. Innan landslagsuppehållet blev det ändå en förlust i Barcelona mot Espanyol med 0 - 2. Granada var helt uddlösa och skapade ytterst lite möjligheter. Lättare blir det inte heller mot Real Madrid, där laget får klara sig utan Domingos Duarte, Luis Milla och Isma Ruiz, som är i sjukstugan.

Real Madrid, som var så hårt skadedrabbat förra säsongen, har fått de flesta spelare tillbaka från skador. Det är bara Dani Ceballos och Gareth Bale som är skadade - två spelare som ändå inte hade fått en plats i startelvan. Två spelare som har imponerat mest av alla i den spanska La Liga är skyttekungen Karim Benzema, med 10 mål och 7 assister, samt anfallskollegan Vinicius Junior, med 7 mål och 2 assister. Att näta 28 gånger totalt på 12 La Liga matcher är världsklass av Real Madrid.

Då Granada sliter med det mesta blir det oerhört svårt att ta några poäng som helst mot Real Madrid. En förlust väntar. Därmed spelar jag på att Real Madrid vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir alltså Real Madrid asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Granada seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Real Madrid (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en seger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Granada - Real Madrid:
2 asian -1. Odds 1.80 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Granada:
Luis Maximiano, Carlos Neva, German Sanchez, Victor Diaz, Quini, Ruben Rochina, Monchu, Maxime Gonalons, Alberto Soro, Jorge Molina & Luis Suarez.

Preliminär startelva - Real Madrid:
Thibaut Courtois, Daniel Carvajal, Eder Militao, David Alaba, Ferland Mendy, Luka Modric, Carlos Casemiro, Toni Kroos, Rodrygo Goes, Karim Benzema & Vinicius Junior.
---

This is the stats tab
This is the post tip