Häcken tar emot Aberdeen på torsdagen.
Mitt speltips: Häcken att ha över 6,5 hönor i matchen.

Skotska ligan bakom Celtic och Rangers är inte alltid en särskilt ljus historia. Snarare än lite jämngrå massa. Såg hur Hibernian, som borde vara ungefär jämna med Aberdeen, hade stora problem i returen mot schweiziska Luzern. Samma schweizare som Djurgården borde ha slagit ut över två matcher. Nu gick Hibernian visserligen vidare, men de var djut tillbakatryckta och hade väldigt lite boll.

Nu ska Aberdeen in i elden. Konstgräs är nog inte deras favoritunderlag. Räknar med att de backar hem i den här matchen och försöker få med sig ett resultat de kan göra något av på hemmaplan.

Hörnglada Häcken

Häcken är ett av de mest hörnglada lagen i Allsvenskan. Särskilt hemma. 12 hörnor hemma mot Zalgiris, 8 mot Klaksvik och 10 mot The New Saints har Häcken haft i Europa tidigare i somras. Överlägset tuffast motstånd nu såklart, men Häcken är väldigt konsekventa i sitt spel, de har inga större bekymmer med att föra spelet mot ett lågt stående motståndarlag.

Även om Häcken tappat Traore, Larsen och Lund (+ dras med Simon Gustafson-skada) har nyförvärv kommit in. Gör att det äntligen finns lite bredd för Högmo, som kostade på sig att äntligen vila Rygaard i helgens allsvenska match. Välbehövligt. Sen har flera andra nyförvärv kommit in bra i spelet, så Häcken känns bra för dagen.

Över 90 minuter tror jag Häcken kommer blåsa på tillräckligt för att skapa sju egna hörnor. Att de tappat Lund är ett avbräck ur hörnaspekten, men det här borde de kunna lösa ändå.

Speltid: Häcken att ha över 6,5 hörnor
This is the stats tab
This is the post tip