Toppmatch i Allsvenskan på söndagen när AIK gästar BK Häcken.
Mitt speltips: AIK asian +0, samma som dnb alltså. Finns hos LeoVegas och Unibet .

Lite lurig match. Men jag tycker att det itne går att blunda för hur svårslagna AIK är. Förlorat fyra matcher i år, samtliga måste väl mer eller mindre räknas in på freak-kontot:
- Blåvittmatchen är Norling försökte något nytt spelsystem.
- Kalmarmatchen när Norling misslyckades med rotationen.
- Norrköpingmatchen när de fick ett rött kort.
- Och Örebro borta, när ÖSK avgjorde sent.

Laget har brutal statistik i toppmatcher, där de helt enkelt inte förlorar. Har en förmåga att vara bäst när det gäller.

Avslutade uppehållet på bästa sätt genom att slå DIF i derbyt mot 1-0. Var helt slut där efter att ha Europadubblerat ett bra tag - så uppehållet kom lägligt. Fått vila upp sig och träna en del, vilket de förmodligen inte gjort på ett ordentligt sätt på länge. Bra även för nya spelare som Michel och Bahoui att komma in i laget/spela sig till bättre matchform. Från nu är det bara fullt fokus på att gå så bra som möjligt i allsvenskan.

Häcken ångar på. Har det svårt i toppmatcherna men slaktar alla övriga lag i stort sett. Inte vunnit mot AIK i allsvenskan sedan 2011 till exempel. Har i år vunnit mot Bajen på hemmaplan, men det är den enda segern de har mot riktigt bra motstånd. Hur högt den segern ska värderas är dock tveksamt, då Bajen lider av samma "inte vinna mot topplag-sjuka" som Häcken + fick en utvisning i den matchen. Tycker även att det är tydligt att Häcken saknar Jeremejeff. Gustav Nilsson kan säkert bli en bra ersättare på sikt, men tycker inte han visat särskilt mycket hittills.

Trots konstgräs och hemmaplansfördel tycker jag AIK ska ha hygglig chans här. Tycker de blivit väl nedpressade på dnb-linan och spelar dem med glädje när de är såhär stor underdog. Med matchvinnare som Goitom, Bahoui, Seb Larsson m.fl. tycker jag de har lite fler vapen än Häcken, som känns rätt så beroende av Paulinho och Irandust nu när Jeremejeff lämnat.

Tror inte AIK förlorar här. Visst luktar det kanske lite kryss, men då får vi pengarna tillbaka på det här spelet. Tycker inte AIK ska vara såhär stor underdog.

1-2?

This is the stats tab
This is the post tip