Häcken tar emot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: Häcken vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Asian +0/DNB på hemmalaget.

Serieledande Häcken har bara förlorat en match hittills. Kanske att de fått med sig något poäng för mycket enligt mig, men de gör helt klart en väldigt bra säsong hittills. Tappade i stort sett halva elvan inför säsongen, men har fått ihop nya laget på ett bra sätt. Kommer från en sämre prestation mot Hammarby förra veckan, men då de har så pass vassa och spetsiga offensiva spelare har de alltid chans att få med sig resultat. Nu tillbaka på hemmaplan och då de får tillbaka Abrahamsson är det en i stort sett skadefri trupp de kommer till spel med. Bara de långtidsskadade som missar.

Väntas bli mer normala temperaturer på söndagen jämfört med värmeböljan förra veckan. Tror det passar Häcken bra, deras presspel blev lite lidande av förhållandena förra helgen och de fick sämre bett i sitt spel. Så jag räknar med en bättre prestation från deras del.

Elfsborg har blandat och gett en del hittills den här säsongen. Höga toppar där de presterar bra men också en del sämre prestationer. När de får igång sitt vassa kontringsspel och får matchbilder där deras yttrar får utmana med fart - ja då kan Elfsborg se riktigt bra ut. Varbergvann välförtjänt i återstarten. När jag sneglade på den här matchen utan att odds fanns tillgängliga hoppades jag att Elfsborg skulle prissättas som större underdogs. Då hade jag kunnat tänka mig att backa boråsarna, för jag är inne på att de kommer göra en bra sommar och klättra tabellmässigt. Här har de definitivt chans att vinna. Men när oddsen släpptes var det nästan (nåja) jämna priser på lagen och då väljer jag att backa hemmalaget istället. För Häcken är rättmätiga favoriter i min bok. Någon djupare motivering har jag inte den här gången, tänker inte försöka måla upp Elfsborg som ett dåligt lag, för dem är bra. Men jag tycker helt enkelt Häcken ska vara lite större favoriter på hemmabana ändå och då blir det givet att ta +0 till bra odds.

Speltips: Häcken vinner, med insatsen tillbaka på kryss.

This is the stats tab
This is the post tip