Häcken -1,5 tas mot Sundsvall. Lägger spelet redan på onsdagen på europeiska hcp-marknaden hos Coolbet .

Hemmalaget gjorde en rätt stark säsong i fjol under Micke Stahre. Tappade just honom och har även förlorat Farnerud (spelade inte så mkt under hösten ändå), Yasin och Binaku (ett okej tapp utifrån vad som finns i truppen). Spelarmässigt är det spelare Häcken klarar sig utan sett till vad som finns i truppen redan. Tränarmässigt har de fått in Andreas Alm som bygger vidare på det Stahre inledde. Överlag känns Häcken som ett lag som fortsätter på den inslagna vägen snarare än bygger helt nytt. Känns solida bakåt och vassa framåt med spets och bredd. Har en bra mix av rutin/tyngd och offensiva spleare med utvecklingspotential. Bra truppläge med i stort sett enbart Viktor Lundberg otillgänglig av de som förmodats spela.

Har sett oförskämt bra ut under vintern i de matcher jag sett (träningsmatcher och Svenska Cupen). Tagit ett par fina skalper i träningsmatcherna. I cuppremiären mot Värnamo blev det "bara" 2-0 - detta trots ett kompakt spelövertag med många bra chanser på en svårspelad plan. Följde upp det med att köra över Norrby med 4-0 i Borås. Det gör att matchen mot Giffarna blir en direkt avgörande kamp om gruppsegern. Vid kryss går Häcken vidare - så i ett scenario med oavgjort en bit in i matchen måste Giffarna gambla.

Såg Sundsvall mot Värnamo senast och tycker väl det såg okej ut stundtals. Hade ett grepp om matchen, framför allt i första halvlek, men det var inte alls ett lika tydligt grepp som Häcken hade mot samma Värnamo. Tycker också Giffarna kändes klart sårbara bakåt, då de faktiskt släppte till en del lägen mot en begränsad motståndare.

Sundsvall har ett par gubbar som ser ut att få en bra säsong: Gall, Batanero och Hallenius framför allt. Men överlag känns det som en svag allsvensk trupp. Och jag tror lagets sätt att spela kombinerat med förutsättningarna (Svall MÅSTE vinna) passar Häcken utmärkt.

I kraft av hemmaplan tror jag Häcken tar en rätt klar seger till slut. I min bok skiljer det en klass mellan lagen och jag tror Häckens vassa offensiva pjäser komer fira triumfer mot Giffarnas försvar. Samtidigt tror jag bortalaget får svårt att skapa lägen på samma sätt som de gjorde mot Norrby och Värnamo.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip