Toppmatch i måndagens allsvenska när Häcken och Hammarby drabbar samman.
Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen.

Goda förutsättningar för en underhållande match här tycker jag. Håller de här bägge lagens offensiver som två av de fyra-fem starkaste i serien. Finns ett flertal poängspelare i båda lagen och de ligger etta (Häcken) och trea (Bajen) i tabellen för expected goals. Är alltså två av lagen som "borde ha gjort flest mål i serien sett till den samlade målchanskvalitén de haft i samtliga matcher. Sen är det är lite av en modern klassiker. Har varit flera händelserika matcher mellan lagen med billiga straffar, sena mål efter att Bajen inte gett tillbaka boll när en Häckenspelare legat skadad m.m. Så det här borde bli allt annat än sommarsömnigt.

Häcken har också ett rätt knepigt defensivt avbräck i form av avstängde Rasmus Lindgren. Har okej täckning på den platsen, men han är lagkaptenen, den defensive ledaren. Även Ahmed Yasin är avstängd, men där finns bra alternativ. Positivt att Paulinho, Jeremejeff, Friberg och Andersson är med i truppen. Gjorde mål i fjorton av femton hemmamatcher i fjol och såhär långt i år är det bara mot Djurgården de misslyckats att göra mål. Mer eller mindre målgaranti hemma på Bravida alltså.

Bajen har Kjartansson med i laget ett par-tre matcher till. Med han i laget har laget en mycket stark offensiv där han och Djurdjic är tunga i boxen och Tankovic ligger bakom mycket av det kreativa. Simon Sandberg är dessvärre avstängd, hans inläggsspel och överlappande längs högerkanten brukar vara ett offensivt bra Bajenvapen. Det verkar som att mittbacken David Fällman inte är helt hundra än, även om han är med i truppen. Billborn:
– David jobbar med sina ljumskar. Jag är försiktigt optimistisk. Ljumskar är bråkigt och nu har han ändå varit borta i redan sex eller sju veckor och rehabiliterat. Då vill man inte chansa för tidigt, även om man så klart vill ha det bästa laget mot Häcken.
Defensivt avbräck om han ej kommer till spel.

Tycker det känns som goda chanser för bägge lagen att näta här och jag tror inte vi landar på 1-1. Häcken är rättmätiga favoriter, men jag blir inte förvånad om Bajen gör minst två mål i matchen. Ser framför mig en matchbild med två offensivt ambitiösa lag och tycker oddset för minst tre mål är för bra för att motstå.

VAMOS!

This is the stats tab
This is the post tip