Säsongsspel: Häcken att sluta före IFK Göteborg. Finns som en H2H till 1.72 på LeoVegas eller Unibet .
Är ju som det är med säsongsspel, man får vänta länge på att de rättas. Men tycker det här är för bra för att motstå.

Häcken ligger en poäng efter IFK Göteborg i nuläget.

4. Goteborg 14 7 4 3 22:13 25
5. Hacken 14 7 3 4 20:12 24

Då ska vi komma ihåg att Blåvitt är första halvan av Allsvenskans stora positiva överraskning. Har överraskat och överpresterat de luxe. Nu har de tappat Paka Lagemyr (nyckelspelare i offensiven) och Benjamin Nygren (såld). Verkar även vara en fråga om dagar innan Carl Starfelt (deras bäste mittback den här säsongen) är klar för ett äventyr i Ryssland. Visst är det möjligt att de här spelarna ersätts, men då ska de spelas in också. Inte alls säkert att det blir lika bra som innan.

Häcken har visserligen ett EL-kval som "stör". Men för mig är risken stor att de ryker direkt mot holländska AZ Alkmaar. Truppen är bred nog att klara av dubblering och jag tycker det finns mer att hämta av spelare som Irandust och Paulinho.

Spelschemamässigt har Häcken MFF, Norrköping och AIK kvar på hemmaplan. Enda på pappret RIKTIGT svåra bortamatcherna är mot Djurgården och Hammarby (sista omgången).
Blåvitt har Bajen, AIK och Malmö kvar på bortaplan. I sista bortamatchen väntar Elfsborg i El Västico. Ett Elfsborg som Blåvitt brukar ha riktigt svårt för på bortaplan.

Häcken har slutat före Blåvitt i tabellen två säsonger i rad, är inne på att de gör det igen. Tror Blåvitt kommer få svårt att hålla i poängsnittet de haft under första halvan av säsongen. Jag tror de hade haft svårt att göra det även om de fått behålla samma trupp, nu när de tappat ett par nyckelspelare blir det ännu svårare. Häcken är ett stabilt topp fyra lag som lär ta ungefär lika många poäng under andra halvan som den första. Det ska räcka långt i en H2H mot IFK.

This is the stats tab
This is the post tip