Sirius gästar BK Häcken på måndagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.
1.78 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Häcken har två matcher mindre spelade än Malmö FF. Vinner de bägge matcherna är avståndet upp till MFF bara ett poäng helt plötsligt. Detta efter att Malmö bara tagit två av de senaste nio poängen. Motivation nog! Dags för Häcken som klubb att ta vara på ett sånt här tillfälle utan att få punktering. Med tanke på att Malmö FF ska in i ett Europaspel och eventtuellt kommer matchas tufft under hösten så finns helt klart guldchansen om Häcken tar de poäng de ska.

Ligger fem poäng före sjundeplacerade Sirius inför den här omgången. Bra truppläge i Häcken, som nog mått bra av landslagsuppehållet. De har en del äldre nyckelspelare (Friberg, Toivio, Lindgren) som inte gynnas av tre matcher i veckan-spelschema. När Häcken har sin bästa elva tillgänglig (med Söderlund inkluderad som striker) är de ruskigt tunga att möta. Bredden i truppen är väl inte super, men när de har sitt starkaste lag är de som sagt mycket svårspelade. Bra att de fått in Dahlberg som ersättare till skadade Abrahamsson på ett bra sätt. Det är framför allt i hemmaspelet Häcken imponerat. Nu är det en speciell säsong utan publik, men Häcken är likväl väldigt starka på sitt egna konstgräs på Bravida.

Sirius gör en mycket bra säsong. Rydströms gäng spelar en mycket underhållande fotboll där framför allt Sugita och Vecchia briljerat med en hel del poäng. Släpper dock in lite väl många mål Här saknar de avstängde Hellborg, vilket är ett avbräck på mittfältet. Stod för något av en plattmatch borta mto Varberg just före uppehållet, så vi får väl se om det är starten på en period med sämre prestationer eller inte.

Sirius har gjort ett mår mer än Häcken, men släppt in tolv fler. Därför det skiljer fem poäng mellan lagen. Sirius är ett mycket bra lag som såklart kan störa Häcken, men jag tycker hemmalaget ska vara något tyngre och ha bra chans att ta femte raka segern.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip