BK Häcken tar emot Sirius på söndagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Finns hos Expekt, går att bygga ihop spelet som en bet builder.

Häcken är fortfarande mitt inne i Europadubblering. Hade Zalgiris hemma i torsdags och möter Aberdeen veckan som kommer. Klart att det stjäl fokus, men när laget nu bjudits in i guldstriden igen så vaskas naturligtvis inte Allsvenskan. Har äntligen fått in lite nya spelare, så nu finns det bredd att klara av det här dubblerandet.

Gjort mål i samtliga hemmamatcher och i 16/19 allsvenska matcher totalt sett. Såg liknande ut i fjol. Även om Häckens offensiv kanske inte är lika galet bra som i våras (tappen av Simon Gustafson, Larsen och Traore känns naturligtvis) så är de otroligt målpålitliga. Lämnar ytterst sällan planen mållösa.

Håller också sällan nollan. Bara fyra hållna nollor den här säsongen. En kom visserligen förra helgen, hemma mot Varberg. Men tabelljumbon skapade en mängd bra målchanser (15 avslut, 1.5 i xg). Kunde/borde gjort minst ett mål. Nu är motståndet ett steg uppåt i klass. Sirius har gjort flera bra prestationer senaste tiden, mot Kalmar fick de äntligen utdelning. Är inte ett lag som parkerar bussen heller, så lär bjuda upp här.

Båda lagen nätar?

Tycker det ska vara mycket bra chans för bägge lagen att näta. Ett Europadubblerande Häcken mot ett Sirius med allt att vinna. Nog känner Mattiassons käng lite poängvittring här? Bättre läge att störa Häcken på Hisingen fås inte. Deras underliggande offensiva siffror är också väldigt starka. Om de hade varit lite mer effektiva hade de tillhört lagen som gjort flest mål i serien.

Bakåt tvivlar jag på att Sirius kan hålla emot Häcken på Bravida.

Kan tyckas lite lågt odds på det här specialspelet. Men sett till utgångsläget så gillar jag det verkligen. Bra chans för bägge att näta och jag tror inte vi landar på 1-1.

Speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål.
This is the stats tab
This is the post tip