Ja, chansen för rumänerna att skaka Hajduk över två matcher hade naturligtvis varit att löst en hemmaseger i den första matchen.
Vilket man man faktiskt såg ut att ordna.

Otroligt nog så hade CSMS laÅŸi 2-0 i halvtid och där och då såg det naturligtvis väldigt ljust ut.
Men Marijan PuÅ¡nik på Hajduk-bänken plockade fram ett par ess ur rockärmen och bytte in Franck Ohandza och Ahmed Said i den andra halvleken och hastigt och lustigt så hade de båda afrikanerna sett till att det stod 2-2 när domaren blåste av matchen. Varav det sista målet, ska tilläggas, kom 90+4.

Hur knäckta är rumänerna och hur boostade är kroaterna efter den avslutningen?

Men det ska sägas att det var fullständigt rättvist att Hajduk Split till slut åkte hem med ett oavgjort resultat.
Hemmalagets mål kom under fyra olycksaliga minuter för kroaterna.
Utöver det var gästerna det genomgående bättre laget.
11-1 i hörnor och 16-9 i avslut. På bortaplan.

För det är hemma man är som allra bäst.
Jag var själv på plats i fjol i just den här rundan då Hajduk mötte Strömsgodset.
Och jag lovar, även om det inte är speciellt långt in i turneringen så skapar hemmafansen en ENORM ljudkuliss. De är så svältfödda på fotboll vid den här tiden på året att man tror att man kommit in till en seriefinal mot Dinamo Zagreb.
Sagolik inramning.
Att de kommer att skapa ännu mer på hemmaplan än vad man gjorde borta, det är klart som korvspad.
Och att de har en väldigt, väldigt bra chans att tangera de där två målen, när det är gästerna som kommer att vara tvungna att öppna sig bakåt, det är samma klara korvspad där.

Hemmaseger betalar 1,51.
Då tycker jag att det är vettigare att hoppa upp till 1,77. Dels en försäkring OM det kommer en ny taskig fyraminuters-period som senast.
För när de väl gjort ettan, då måste de stackars rumänerna satsa allt på ett kort och det lär de kvicka kroaterna inte vara sena att utnyttja.