Toppmöte i Superettan väntar på måndagen när Degerfors gästar Halmstad.
Mitt speltips: Degerfors vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Returmöte! Halmstad vann rond ett i Degerfors med 2-0. Var mer kliniska i en match där Degerfors hade klart mest boll och fler avslut. Men kunde gått hursomhelst. Att Halmstadmålvakten kort efter matchen utsågs till månadens spelare i Superettan, med följande motivering kanske säger en del om matchen:
"Malkolm Nilsson Säfqvist släppte bara ett mål under augusti månad och är tillsammans med backlinjen i HBK nästan ensamt bidragande till att laget faktiskt ligger på en andraplats, trots tre kryss under månaden och bara 6 gjorda mål. Storspelade mot Degerfors”

Det här är seriens två klart bästa lag som möts och enligt mig skiljer det väldigt lite:
- Bägge har tabellraden 9-4-2. Degerfors med +17 i målskillnad, HBK med +15 i målskillnad.
- Degerfors har seriens bästa offensiv med flest gjorda mål, Halmstad har seriens bästa defensiv med minst antal insläppta. Men bägge lagen är mycket mycket bra i planens bägge ändar.
- Bägge lagen har enligt statistiktjänsten jag använder 28,9 poäng i expected points hittills, med hänsyn taget till expected goals i varje match.

Väldigt lite som skiljer lagen åt. Då tycker jag det är rimligt att backa Degerfors som rätt tydlig underdog. De har visserligen ett jobbigt avbräck i powerpoängspelaren Edvardsen, som är avstängd. Men truppen har en okej bredd, de borde kunna hantera den frånvaron då resten av spelarna är tillgängliga.

Halmstad har haft lite medstuds som fått sex poäng med sig från de två senaste matcherna. Någonstans känns det som att det är Degerfors tur att vinna det här. Skiljer som sagt väldigt lite mellan lagen i en match som känns helt jämn. Att då få så här pass högt odds på Degerfors känns lockande. Pengarna tillbaka på oavgjort känns bra - tror itne Degen torskar här.


This is the stats tab
This is the post tip