Hammarby gästar Halmstad på söndagen.
Mitt speltips: Under 1 mål asian i första halvlek. Pengarna tillbaka om det blir exakt ett mål i första. Förlust på två eller fler. Vinst på 0 mål. Pinnacle .

Femteplacerade Bajen måste vinna bägge återstående matcherna för att ha chans på en Europaplats.
Halmstad ligger ovanför kvalplats - två poäng före Degerfors. När den här matchen börjar kommer Halmstad veta vad Degerfors gjort hemma mot Norrköping. Skulle Degen vinna mot Peking ligger Halmstad plötsligt på kvalplats och måste nog gå för seger här. Degen har nämligen tre "gratispoäng" i sista omgången då de möter Östersund medan Halmstad har Malmö borta.

Men oavsett utgångsläge så tror jag inte Halmstad ändrar på sättet de spelar initialt. Är Allsvenskans kanske mest konsekventa lag med sitt välorganiserade försvarsspel där de bjuder på väldigt lite. Deras stora problem hela säsongen har varit anfallsspelet - hade de bara haft någon anfallare som kunnat peta in en och annan boll hade kontraktet varit klart nu. Svårt att se det ändras här helt plötsligt. Haft under 2,5 mål i 23 av 28 matcher hittills och har klart lägst målsnitt per match i hela serien. Om förutsättningarna pekar på att de verkligen måste jaga en trea lär de inte ändra på något förrän i andra halvlek. Haglund & Olsson är försiktiga generaler som vet om att Halmstad nog inte tjänar på en matchbild där lagen byter chanser med varandra.

Bajen har faktiskt haft under 2,5 mål i 13/28. Är ju inte den bild man har av laget riktigt, framför allt med hemmamatcherna mot ÖFK (4-3) och Örebro (3-2) färskt i minnet. Men sett till den underliggande statistiken har de släppt till rätt få målchanser senaste tiden. Saknar avstängde Selmani här, så kommer behöva möblera om lite framåt. Även frågetecken på viktige wingern Jeahze, som var skadad senast (dock med i truppen nu). Har ingen naturlig ersättare till honom och han är viktig med sitt övelappande inläggsspel. Radat upp assist under hösten.

Såhär i slutskedet av säsongen skulle den här matchen kunna spåra ur målmässigt. För Bajen finns inget annat än seger och det skulle kunna vara så även för Halmstad, lite beroende på vad Degerfors gör. Men jag förutspår att det i så fall kommer ske i andra halvlek. Första 45 tror jag Halmstad kommer spela sitt vanliga spel där de ligger lågt, spelar tajt och siktar på att bjuda på så lite som möjligt. Hammarby har något offensivt avbräck och trivs generellt bättre på konstgräs än gräs. Så ett underspel första 45 känns som ett logiskt spel här, har svårt att se öppet mål och många målchanser från start.

Speltips: Under 1 mål asian i första halvlek.

This is the stats tab
This is the post tip