Halmstad tar emot Umeå på onsdagen.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget. Spelet sitter om de vinner med två mål. Pengarna tillbaka om de vinner med uddamålet.

Toppen mot botten. Andraplacerade Halmstad har tagit 34 poäng och går för att ta en av de allsvenska platserna. Nykomlingen Umeå har tagit 17 poäng och ligger på kvalplats inför den här omgången.

Förra veckan visade Degerfors att de är seriens bästa lag när de körde över Halmstad på Örjans Vall. Var en ren slakt. HBK reste sig dock och slog AFC på bortaplan rätt så bekvämt i lördags. Viktigt att studsa tillbaka direkt. Om Degerfors är seriens bästa lag är Halmstad seriens näst bästa lag.

Släppt in minst mål i serien och backlinjen med Ante Johansson + Baffo i spetsen hade gjort det bra i Allsvenskan. Väldigt svåra att göra mål på och släpper till få kvalitativa målchanser (näst lägst expected goals against i serien och näst lägst antal skott emot/90 minuter). Tror att ett lag som Umeå - som haft det svårt med målskyttet (bara GAIS har gjort färre mål) - får svårt att näta här.

Offensivt är Halmstad relativt sett kanske inte lika bra som defensivt. Men de har ändå målsprutan och talangen Wiedesheim/Paul som matchvinnare. Kompletteras av grovjobbaren Micke Boman. Där bakom finns kapabla jokrar som Crespo Kamara och Sadat. Ska räcka mot Umeå.

Nykomlingen Umeå gör det okej efter förutsättningarna. Har bara sex förluster, men tyvärr har lite för många kryss gjort att laget är involverade i bottenstriden ändå. Kan de bara vända ett par av kryssen till segrar så kan det mycket väl bli nytt kontrakt. Har dock svårt att göra mål och skapar inte särskilt många målchanser. Halmstad har också fördel av att matchen spelas på gräs.
Saknar offensive Alexis Bbakka som är avstängd.

Halmstad måste ses med toppchans här. Ska vara en klass bättre. När lagen möttes i Umeå var Halmstads 1-0-seger i klar underkant. Skulle det stanna på uddamålsseger så får vi pengarna tillbaka, vilket känns som en bra livrem. Tror HBK håller nollan här igen - då ska de såkalrt ha bra chans att vinna.

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip