Årets första stockholmsderby väntar på söndagen när AIK gästar Hammarby.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
1.96 hos bet365 .

Oddset på att Bajen vinner den här matchen har gått från att öppna på 2.25 till att i skrivande stund ligga runt 1.80. Kanske motiverat sett till vilken katastrofal insats AIK stod för mot IFK Norrköping i onsdags. Men jag tycker Hammarbys odds är lite väl lågt. Lockas mer av övermarknaden här.

Hammarby var överlägsna mot Östersund i premiären. Trots det tilläts ett uddlöst ÖFK skapa ett par vassa lägen i slutet och den hållna nollan var knappast given. Senast blev det 2-2 i Borås mot Elfsborg. Tycker de inledande matcherna indikerar att det vi såg i fjol, då Bajen släppte in dubbelt så många mål som Djurgården och klart flest av topp sju-lagen, gäller även i år. Framåt vet vi vad som gäller - full fart med mängder av poängspelare. Har en tillräckligt bred trupp för att verkligen dra nytta av de fem tillåtna bytena.

AIK gjorde en spelmässigt bra premiärmatch mot Örebro. Men att de höll nollan där var snarare resultatet av bra målvaktsspel och lite tur snarare än ett briljant försvarsspel. Följde upp det med att bli fullkomligt slaktade i första halvlek (0-4-underläge) hemma mot IFK Norrköping. Mot bakgrund av den matchen ska det bli väldigt intressant att se vad det nya Atalantainspirerade AIK gör här.
Återgår de till de senaste säsongernas mer defensiva balans?
Eller tror de på processen och fortsätter nöta på den spelidé de försöker implementera?

Personligen tycker jag det hade varit märkligt att överge det nya spelsättet efter bara en match, men jag misstänker att Norling kommer försöka anpassa sitt lag efter Hammarby här. Bjuder AIK upp med det utspridda man-man-markeringsspelet de hade mot Peking igen kan det bli åka av. Men är AIK tillräckligt defensivt starka för att kväva Bajen i 90 minuter? Jag tror inte det. Hammarbys breda offensiva arsenal med rappt kantspel, Tankovic distansavslut och Bojanic uppluckrande passningsspel bör ge utdelning förr eller senare.

Framåt har AIK en del bra hot. Med tanke på hur Hammarby alltid spelar så bör det finnas ytor och dyka upp lägen.

Ser framför mig en matchbild med ett Hammarby som för spelet mot ett lite lägre stående AIK. Jag kan se bägge lagen göra mål här och tror inte vi stannar på 1-1. Överspelet känns därför klart bra här.

Speltips AIK vs Hammarby:
Över 2,5 mål i matchen - odds 1.96 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip