SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Stockholmsderby väntar på söndagen när DIF "gästar" Bajen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.
Odds 1.83 hos bet365 .

Derbyn lever alltid sina egna liv som svårtippade historier. Det här är inget undantag. Två lag som nog är ganska besvikna på sin respektive säsong. Bajen skulle ju utmana Malmö om guldet medan DIF skulle hugga på Europa. Med en fjärdedel av säsongen kvar får de i stället rikta in sig på att försöka ta en Europaplats.

Helt klart är att inget lag gynnas av ett kryss i en sån här match. Lagen har lika många poäng (men DIF har en match mindre spelad) och därmed en bit upp till tätklungan närmast Malmö FF. Så jag tror inte det blir en särskilt tät och tajt historia där lagen är rädda för att förlora mer än något annat.

DIF verkar återigen få klara sig utan Erik Berg. Nu ska visserligen Nyholm vara aktuell, men även om han spelar är det en försvagning defensivt. Då har Djurgården ändå släppt in mål i 12 av de senaste 13 matcherna (alla tävlingar). Defensiven som i fjol till stor del la grunden till guldet har varit ett hack sämre i år utan Danielson.

Framåt är de målpålitliga - nätat i 17/21 matcher i Allsvenskan. Detta trots att varken Kalle Holmberg eller Kujovic varit klockrena i år. Men de finns ändå där som bra alternativ och bakom dessa finns en Mange Eriksson som bör bli bättre för varje match. Potential att vara en allsvensk toppspelare offensivt.

Bajens defensiv är vad den är. Fem nollor på hela säsongen och har rätt många insläppta. Är ett lag byggt framifrån med stjärnspelarna Tankovic, Kacaniklic, Bojanic, Paulinho och Johansson som alternativ där. I försvaret finns ett par-tre mittbackar som inte är något du vinner guld med. Normalt är ju Bajen ett offensivt balanserat lag, men i år har Billborn varit lite mer lurig då han experimenterat med tre/fembackslinje stundtals. Även om offensiven varit tamare än i fjol har de gjort mål i 17/22 matcher och potentialen finns helt klart där.

Som sagt en oerhört svårtippad match. DIF har inte fått med sig segrar i sina senaste matcher, men prestationerna har varit okej. Bajen blandar och ger rejält. 10 av de senaste 11 inbördes derbyna i Allsvenskan (sedan Bajen gick upp) har haft minst tre mål. Det elfte slutade 1-1. Jag tror bägge lagen gör mål igen - och att vi inte landar på 1-1. Vem som vinner vet jag inte, men att vi får minst tre mål känns klart troligt. 1.83 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip