EDIT: Oddset har höjts så jag har ändrat det i reken. Jag har själv spelat till 1,75x.

Allsvensk måndag på schemat när Hammarby tar emot Elfsborg hemma på Tele2 Arena.
Jag har tidigare, inför matchen mot Gif Sundsvall, varit inne på att jag ser Hammarby som ett av seriens starkaste lag offensivt.
Tre mål framåt stod stockholmarna för men bakåt såg det riktigt skakigt ut. Här kommer tränare Stefan Billborn kräva en bättre insats defensivt. Både lagen gör mål-spelet lockar också här men Hammarby är urstarka på Tele2 Arena och ska inte tappa poäng mot ett allmänt svagt Elfsborg – som nu även står utan Paweł Cibicki.

Två lag som blandar och ger resultatmässigt. Hammarby har visserligen två raka segrar men det är mot sämre motstånd i form av Falkenberg och Sundsvall. Faktum är att Hammarby oftast är väldigt starka på hemmaplan med sina supportrar i ryggen.
Stod för en stark insats senast borta mot Sundsvall och kunde sätta avgörandet i slutminuterna. Och då ska det även sägas att hemmalaget stod för deras bästa prestation på bra länge. Väldigt underhållande match. Fortsätter "Giffarna" spela så finns det ingen risk att de ramlar ur serien.
Nu är anfallaren Kjartansson borta från Hammarby – ska bli intressant att se hur det kan påverka klubben.
Isländsk-amerikanska anfallaren Aron Johansson har värvats tillsammans med Richard Magyar som ska stabilisera upp försvaret. Men det är oklart om båda är redo för 90 minuter än. Troligt att Khalili går in från start istället för Kjartansson och så flyttas Djurdjic upp som ensam anfallare.
Annars är Fenger och Fällman tillbaka i spel. Widgren startade senast mot Sundsvall men byttes ut mot Solheim redan i halvlek. Tydligt att Billborn inte är nöjd med den förre ÖFK-backen.

Elfsborg ser ruskigt svaga ut. I min bok så hänger Jimmy Thelin på en mycket skör tråd. Överraskad att han fått styra skutan såhär länge – för det är inte mycket Elfsborg har uträttat på de senaste två åren. Kan tänka mig att det är så tufft att resultatet i den här matchen avgör Thelins framtid i klubben.
Senast i 3–0-förlusten mot AIK saknades Pawel Cibicki och nu står det klart att anfallare återvänder till Leeds.
Elfsborg var riktigt bleka på Friends senast med ett enda skott på mål, Per Fricks skott. Har stora problem med målskyttet.

Hammarby har bra krut på hemmaplan. De senaste hemmamatcherna:
6-2 Falkenberg
2-2 Norrköping
4-0 ÖFK
2-0 Sirius
2-1 Djurgården
3-1 AFC

Billborn kommer kräva en bättre defensiv insats här. Tidigare möten mellan Hammarby och Elfsborg har inte varit något målkalas. Väljer därav bort BLGM-spelet och spelar på en hemmaseger. Hammarby kommer äga bollinnehavet och skapa betydligt fler chanser. Nu gäller det bara att spika defensiven för "Bajen".

SPEL: Hammarby asian -1 till 1,82x
1/5 units – hos Unibet

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip