Söndag 15:00: Hammarby-Falkenberg på Tele2 Arena.
Mitt spel: Bajen -1,5. Spelet sitter om Hammarby vinner med 2+ mål.

Hammarby har varit mycket starka hemma på konstgräset, där de har tabellraden 4-2-0. Tre av segrarna har varit med två eller fler mål och de har mycket enkelt avfärdad AFC, Sirius och Östersund - lag som tillhör Falkenbergs tabellregion. Till den här matchen bör de återfå Simon Sandberg (avstängd senast) och Tankovic (febersjuk senast). Två absoluta nyckelspelare. saknar däremot Fenger, som drog på sig rött kort senast. Det gör att Bajen har lite försvarsbekymmer, då de inte har en uppsjö av mittbackar. Kanske får Sandberg kliva in som mb. Den som lever får se - de ska klara av detta ändå. Även Khalili är avstängd. Men där borde Kacaniklic kunna spela. Det hajpade nyförvärvet gjorde en av sina bättre insatser mot Häcken och kanske är lite på gång?

Bajen förlorade visserligen mot Häcken med 2-0 i återstarten. Tycker ändå prestationen var okej mot balgrund av att de:
a) Saknade flera viktiga spelare.
b) Drog på sig ett rött kort tidigt och fick spela en hel halvlek 10 mot 11.

Stod ändå upp bra mot Häcken, som är en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Mer passande motstånd nu.

För Falkenberg ligger alltjämt på nedflyttningsplats. Vann visserligen mot Elfsborg med 2-1 i sin återstart. Men jag överskattar inte den segern, då boråsarna är väldigt tama så fort det vankas gräsmatch. Nykomlingen Falken har annars 0-2-4 på resande fot i Allsvenskan. Gjort okej prestationer många gånger, men varit för svaga i respektive straffområde. Här tror jag de kommer få det väldigt svårt. Saknar mittfältaren Marcus Mathisen, som nyligen opererats.

Ett revanschsuget Bajen måste ha toppchans på hemmaplan. Kjartansson gör en av sina sista matcher, Tankovic lär vara tillbaka, läktarna kommer vara välfyllda. Ser framför mig en tillställning där Bajen sköljer över motståndet som de gjort tidigare.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip