Cupkvartsfinal väntar på torsdagen då IFK Göteborg gästar Hammarby.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen. Finns till runt dubbelt som ett Bet Builder-spel eller som en vanlig marknad.
1.98 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

Blir en stockholmsweekend för Blåvitt, som har Bajen i cupen nu och Sirius i Allsvenskan på söndag. De enda som inte fanns med i bussen upp till Stockholm var Jakob Johansson, Rasmus Wikström och Kristopher Da Graca. Två offensiva nyckelspelare som missade måndagsmatchen mot Mjällby, Robin Söder och Karashvili, är därmed aktuella för spel. Mycket positivt.

Laget gjorde ingen supermatch mot Mjällby, men kom ändå till 22 avslut. Helt okej för en offensiv som kan bättre än vad de visat hittills. Åker upp till Stockholm med allt att vinna i den här cupkvartsfinalen. Defensivt har Blåvitt ingen nolla än. Lite tunna på mittbaksplatsen, där en matchotränad Bjärsmyr fick spela senast. Pallar han spela på konstgräs med bara två vilodagar? Frågetecken där, i så fall blir det oprövadeTolinsson som får chansen igen. Oavsett vilka två av Bjärsmyr, Tolinsson och Calisir som får chansen är det ingen inspelad duo.

Bajen gjorde sin sämsta match på flera säsonger i söndagens derby mot AIK. Billborn misslyckades med sin taktik där laget föll tillbaka och hoppades kunna ställa om på AIK. Den normalt så frejdiga offensiven var oerhört tam och laget skapade väldigt lite. Bör vara väldigt revanschsugna här och att de återgår till det normala offensiva spelet känns givet.

Skulle gissa att de roterar in en del spelare som inte spelat så mycket hittills i den här cupmatchen för att spara lite folk till Allsvenskan. En cuptitel är såklart välkommen, men Europaplatsen är som bekant säkrad. Blir nog Blazevic i mål, kanske Jean, Ludwigson, Söderström och Rodic från start. Möjligen någon junis också (Björklund, Sher och Roback i truppen). Offensivt blir elvan stark oavsett vilka som startar, defensivt känns det som Bajen alltjämt har en del att jobba med. Mönstret från i fjol känns igen - motståndet får alltid sina målchanser till slut.

Två lag som är bättre framåt än bakåt drabbar samman här. Visst är det en utslagsmatch, men jag tror inte det blir en jämn, tajt och trist tillställning här. Kan definitivt se Bajen bjuda upp till ett mer normalt spel här än vad de stod för mot AIK senast, då känns det mycket rimligt att bägge lagen nätar och att vi får se minst tre nätrassel. Blåvitt är inte ofarliga framåt och är inte laget som parkerar en buss heller.

Speltips Hammarby vs IFK Göteborg:
Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen - odds 1.98 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip