Hammarby tar emot MJällby på söndagen.
Mitt speltips: Bortalaget Mjällby får flest gula kort i matchen.
2.28 hos Unibet , Casumo & LeoVegas .

Rekar ytterst sällan spel på de här specialmarknaderna, men tycker det var dags här.
Sett över hela säsongen har Hammarby 49 gula kort medan Mjällby står på 45. Men Hammarby har blivit klart mer disciplinerade nu än de var tidigare under säsongen då de drog på sig en del onödiga röda kort etc. Senaste fyra-fem matcherna har Bajen dragit på sig färre frisparkar och gula kort än tidigare. Dessutom har Hammarby ett lägre varningssnitt hemma på Tele2-konstgräset än de har på bortaplan. Som högst varningssnitt har de i gräsmatcherna. I några av de senaste hemmamatcherna mot liknande motstånd har Hammarbys antal gula kort varit:
0 mot Falkenberg
2 mot Elfsborg
1 mot Kalmar
0 mot Helsingborg.

Bajen är ett av lagen som har högst bollinnehav samtidigt som Mjällby är ett av lagen som har minst boll. Tror det kommer bli en hel del bolljagande för bortalaget .

Dessutom - och det här är viktigt - Jeppe Andersen är avstängd. Han har ensam dragit på sig 8 gula kort hittills. Att han saknas gör att Bajens förväntade antalet gula kort minskar. Dessutom är Paulinho - en varningsbenägen forward out pga skada.

Mjällby har "vunnit" varningsmatchen i sina fyra senaste matcher. De gula korten är utstpridda på ett antal spelare i truppen. Mjällby har troligen tagit tillräckligt med poäng för att redan nu känna sig säkra, vilket går att se på olika sätt när man försöker spå hur många varningar de kommer ta här. Å ena sidan kommer de inte behöva sälja sig dyrt till varje pris. Å andra sidan behöver de inte vara livrädda för att bli avstängda i sexpoängsmatcher där kontraktet står på spel.

Med Andersen avstängd minskar Hammarbys varningsrisk. Ser framför mig en match där Bajen har upp mot 60% av bollinnehavet mot ett lågt stående bortalag. Mjällby är kanske inte det mest aggressiva laget, men till slut måste de såklart gå in i dueller på allvar. Tycker oddset på att Mjällby får syna flest ostskivor är för lockande för att motstå här.

This is the stats tab
This is the post tip