Äntligen Allsvenskan igen. En av premiärmatcherna är Hammarby-Östersund.
Mitt speltips: Asian handicap -1,5 på hemmalaget. Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet.
1.86 hos bet365 .

Alltid vissa nerver förknippat med premiärer och det finns alltid en risk att det kan ta ett tag innan lagen visar sig från sin bästa sida. Men två av mina tankar inför den här säsongen är:
- Hammarby blir minst lika bra som i fjol.
- Östersund är sämre än i fjol.

Det gör att jag tror Bajen vinner det här tämligen enkelt. Bajen är också ett lag som oftast går för fler mål vid uddamålsledning hellre än att backa hem och säkra. Framför allt i matcher mot lag på undre halvan (eller som väntas hamna där). 13/20 segermatcher ifjol var med minst två mål.

Bredden i Hammarbys offensiv är fin: Paulinho, Tankovic, Kacaniklic, Aron Johannsson, Gustav Ludwigson, Bojanic, Abbe Khalili, Imad Khalili och Vladimir Rodic ska samsas om fyra-fem platser. En tänkt startelva blir riktigt stark och laget kommer även kunna rotera in vassa kort som verkligen vill bevisa sig - kom ihåg att det är fem byten som gäller. Saknar Junior och Simon Sandberg - hanterbar frånvarolista.

Sedan förra sommaren fram till nu har Östersund tappat Curtis Edwards, Hosam Aiesh, Islamovic, Hopcutt och Tom Pettersson. 14 av lagets 27 mål från i fjol har försvunnit i och med dessa pjäser. Laget skrapade ihop sex poäng de sista 15 allsvenska matcherna i fjol - klart minst i serien. Faktum är att Östersund höll "åka ur-tempo" de 20 sista omgångarna. Inget pekar på att de är bättre nu än då. Ekonomisk kris i föreningen och nu i veckan fick Sören Åkeby sparken från sin rådgivande roll i fotbollskommittén. Just det bör väl inte påverka så mycket, men knappast positivt i alla fall.

Sett en del allsvenska tyckare som menat att Östersund har ett lag som är "alldeles för bra" för att åka ur. Jag håller inte alls med om det. Enligt mig saknar de stomme och spets. Deras eventuella framgång hänger på att unga spelare tar stora kliv och att de nyckelspelare de har håller sig skadefria.

Här tror jag inte de räcker till i alla fall. I fjol föll de ofta ihop när de låg under, 10 av 15 förlustmatcher var med två eller fler mål. Så tror jag det blir igen.

Speltips Hammarby vs Östersund:
Hammarby med asian handicap -1,5 - odds 1.86 bet365 .

3/4-0/1?

This is the stats tab
This is the post tip