Speltips: Rosenborg vinna eller oavgjort till 1.80 hos bet365.
—-
Dags för returmöte mellan Hearts och Rosenborg i kvalet till Conference League. Norrmännen har en 2-1 ledning att gå på från hemmamötet och ställs nu mot ett Hearts med ett kanske lite stukat självförtroende.

Matchen på Lerkendal senast styrdes i stora delar av Hearts, men man hade extremt svårt att skapa speciellt mycket av det bollinnehavet man hade. Samma visa gällde i senaste ligamatchen hemma mot Kilmarnock. Även där vann man bollinnehavet ganska överlägset, men trots det var Kilmarnock närmast segern i en match som slutade mållös.

Rosenborg har varit spellediga sedan det senaste mötet lagen emellan. Man har på den senaste tiden hittat formen och är obesegrade de senaste sju matcherna, där man även vunnit fem av dem på ordinarie tid. Det är inte samma Rosenborg som för ett par år sedan som vann den norska ligan utav bara farten, men bättre än en åttondeplats i ligan är man och jag tror man kommer fortsätta klättra under hösten.

Ett Hearts som inte riktigt klickar

I grunden ser jag dessa två lag som ganska jämna på pappret. Hearts har dock inte riktigt fått det att stämma under starten av den här säsongen. Visst, en seger och ett kryss på de två första matcherna i ligan är absolut inte fy skam. Men känslan är att man har problem i det offensiva spelet och i att skapa målchanser av de ofta massiva bollinnehav man trots allt har.

I detta nu ser jag Rosenborg som ett mer färdigt lag. Man är betydligt längre in i sin tävlingssäsong än vad Hearts är, och jag tycker det syns i både prestation och resultat i nuläget.

Jag tror definitivt det här kommer vara ett tajt och jämnt möte, där Hearts äger en stor del av bollinnehavet och vill styra matchen på sin hemmaplan. Jag tror bara inte riktigt man har alla bitar på plats för att vända på det här och slå Rosenborg. Mitt spel blir därför X2 i matchen till 1.80 hos bet365!
This is the stats tab
This is the post tip