Häcken reser ner till Helsingborg på måndagen.
Mitt speltips: 1 asian hcp +0,5 (1X) på hemmalaget. 2.05 hos LeoVegas eller Unibet . En bit över dubbelt känns bra för att Helsingborg ska ta minst en poäng.

Toppen mot botten. Andraplacerade Häcken har nio poäng upp till Malmö FF (med en match mindre spelad). Helsingborg ligger i skrivande stund på kvalplats, pressade av att Falkenberg tog en trepoängare på lördagen. Så medan Häcken har minihugg på guld (men kanske mest av allt siktar på europaplats) medan Helsingborg krigar för nytt kontrakt.

Helsingborg har tagit 13/21 poäng på hemmaplan. Lätt att glömma att de fick en fruktansvärd start på serien med raden 0-2-4 första sex matcherna. Blev två hemmaförluster under den perioden, dels överkörningen mot Varberg men även en uddamålsförlust mot Mjällby. Sedan dess har poängsnittet förbättrats och de enda hemmaförlusterna har kommit med uddamålet mot:
- Sirius (rättvis förlust, men avgörandet kom sent).
- Östersund (i en match där Helsingborg verkligen borde ha vunnit. Radade upp chanser innan ÖFK stack upp och gjorde mål på en ströchans.

I övrigt har de vunnit mot AIK, Norrköping och DIF medan det blivit poäng mot Hammarby och Örebro. Har kort sagt tuffat till sig och det är inget lag som bara åker och hämtar tre pinnar på Olympia utan vidare. Får klara sig utan keepern Lindegaard, men han har saknats en del under säsongen så det borde inte påverka så mycket.

Häcken har tagit blott 14/38 poäng på bortaplan. En tillfällighet eller något som säger en del? Jag tycker det säger en del. Är väldigt starka på Bravidas konstgräs som laget behärskar till fullo. Trots ett rätt så skralt bortapoängsfacit tycker jag Häcken haft en del medstuds i vissa av matcherna där det blivit poäng. Blev rätt så överkörda av Sirius (2-2) tidigt på säsongen och jag tycker inte segern i Norrköping (1-0) var så välförtjänt heller.

Är såklart ett bättre lag än Helsingborg och är ättmätiga favoriter, men jag tycker bortaoddset sjunkit väl lågt här. Helsingborg kommer sälja sig dyrt och de har höjt sig sedan mardrömsinledningen. Hade de undviket två poäng på sex matcher inledningsvis och istället hållit samma poängsnitt hela säsongen hade de legat rätt bekvämt över strecket. Och jag tycker det HIF visat efter säsongsinledningen är mer representativt för deras kvalitét för dagen.

Trots att kryss inte riktigt gynnar någon tycker jag det luktar delad pott här.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip