SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Ångestmöte deluxe i Allsvenskan på söndagen. Helsingborg tar emot Falkenberg, förloraren spelar med stor sannolikhet i Superettan 2021.
Mitt speltips: Falkenberg vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.
Odds 2.55 hos bet365 .

Kalmar, Falkenberg och Helsingborg gör upp om de tre sista platserna. Det bästa de här lagen kan hoppas på är en kvalplats. Spännande värre.

14 Kalmar FF 28 5 9 14 29-49 24
15 Falkenberg 28 5 8 15 31-51 23
16 Helsingborg 28 4 10 14 29-45 22

En annan gång hade jag nog resonerat i termer att krysset kan ses som ett ”dött” och osannolikt resultat såhär med två omgångar kvar. Och att du därmed lika gärna kan spela raka segern till högre odds. Men ett kryss är inte så dumt för Falkenberg här. Kalmar har AIK + Häcken kvar, vilket luktar noll poäng. Helsingborg har Norrköping borta i sista omgången. Så en poäng för Falkenberg kan räcka långt.

För mig är det lite konstigt att Helsingborg är såhär pass stora favoriter här. De har förlorat sex av de seanste sju matcherna och har inte visat några tecken alls på att vara på gång.

Falkenberg har två raka förluster, men hade tre raka matcher med poäng innan dess. Till skillnad från Helsingborg har Falken varit förberedda på bottenstrid hela säsongen. Har ett lag och ett spelsätt som passar för de här matcherna. Jobbar hårt, är vana vid att gå all in på varje fast situation. Gjorde en mycket bra första halva av första halvleken mot Norrköping senast och tog även ledningen. Åkte sedan på två väldigt billiga straffar och matchen rann ut i sanden. Men okej prestation.

För mig är det inte så stor skillnad mellan de här lagen. Efter nästan en hel säsong har Falkenberg en poäng mer än HIF. Att bortalaget ändå är såhär pass stora underdogs i en match utan publikstöd för hemmalaget köper inte riktigt jag. Det blir säkert jämnt och tajt här, men tycker helt klart värdet finns på bortalaget.

This is the stats tab
This is the post tip