Ångestmöte de luxe väntar i Helsingborg på söndagen.
Mitt speltips: Helsingborg får flest gula kort i matchen. LeoVegas , Unibet eller Casumo - finns under fliken "kort".

Lag 13 mot lag 15 i tabellen. Blåvitt två poäng före. Är med andra ord extremt mycket på spel här. Al Hakim dömer.
Rekar sällan de här specialspelen, men här tycker jag att det finns ett case:
- Blåvitt saknar Calisir pga avstängning (fyra gula kort).
- August Erlingmark är out pga coronakarantän (sex gula).
- Karlsson-Lagemyr (två gula) har tyvärr åkt på en ny skada och är out.
- Wernbloom och Sana står på tre gula kort var - en varning till och de är avstängda i nästa match. Det finns såklart i deras bakhuvuden i den här matchen och rimligen lär de inte dra på sig en varning om det inte är absolut nödvändigt.
- Aiesh är en annan spelare som dragit på sig en del gula (fem hittills). Har inte fått mycket förtroende från Rolle Nilsson hittills. Kanske får starta nu när Paka är out, men det är långtifrån självklart.

Dessa spelare har stått för 23/42 gula kort för IFK, som totalt sett dragit på sig få varningar jämfört med andra lag (bara tre lag har färre gula än IFK hittills).

Helsingborg har varit ett bottenlag hela säsongen och har dragit på sig flest gula kort i hela serien (59). Ingen spelare står på tre varningar och riskerar avstängning i nästkommande match. Så mindre att "spara" på för deras del. Har sex spelare som dragit på sig fem eller fler gula kort - så finns en hel del varningsbenägna spelare i truppen.

Al-Hakim har inte direkt snålat med korten den här säsongen. Kan lätt se att vi landar på 4-5 gula kort här. Blir det den typen av match så lär det gynna vårt spel då Helsingborg har fler spelare som ofta tar gula kort. Tycker de ska ha bra chans att vinna "varningsmatchen" här. Även över 4,5 gula kort känns som ett bra spel i denna heta bottenmatch.


This is the stats tab
This is the post tip