Kalmar FF reser till Helsingborg på måndagen.
Mitt speltips: Kryss i matchen. Testar även en tv-peng på 0-0 som korrekt resultat till 9.0.

Tian mot tolvan i tabellen. Helsingborg står på 24 poäng, medan Kalmar har 22. Två jämna lag alltså. Går in i den här omgången med fem repsektive tre poäng ner till Falkenberg på kvalplatsen. Bägge lagen är alltså indragna i bottenstriden, men inte på något akut sätt. Inget av lagen måste gambla rejält för att ta tre poäng. I min bok är en pinne ett okej resultat för båda lagen just den här gången.

Kalmar är det kryssgladaste laget i serien. Spelat oavgjort tio gånger.
Helsingborg står på mer normala sex kryss.

HIF försökte spela med tre mittbackar och två defensiva wingbacks mot MFF. Slog knappast väl ut, men frågan är om Mellberg överger experimentet redan. Om de nu spelar på samma sätt kommer de säkert försöka ha lite högre utgångsposition än senast, men ändå.

Kalmar har gjort minst antal mål i serien. Har under säsongen oftast kommit till många bra lägen, men senast mot Sundsvall skapades knappt något av vätde. Gick mållösa där, vilket var tredje gången senaste fem matcherna. Misslyckats att näta i tio matcher den här säongen, vilket är svaga siffror. Defensiven är dock rätt bra. Blir inte förvånad om det blir fembackslinje även för Kalmars del i den här matchen. Har visat tidigare att de inte är främmande för att åka till bortamatcher med ambitionen att bjuda på så lite som möjligt.

Ser det här som en jämn match mellan två offensivt svaga lag. Inget av lagen har någon direkt klasspelare offensivt som dunkar dit målchanserna som ändå skapas. Tror det blir tajt, tätt och få mål. Båda lagen har en del rutinerade spelare som vet vikten av att inte bjuda på första målet här. Kan nog bli en del ställningskrig inledningsvis. Med tanke på att båda nog är hyggligt nöjda med kryss blir jag inte förvånad om vi får se en rätt avvaktande matchbild om det står oavgjort i andra halvlek.

0-0 eller 1-1 är resultat som ligger nära till hands i min bok här.

This is the stats tab
This is the post tip