Örebro reser på måndagen ner till Helsingborg för en fin måndagsmatch.
Mitt speltips: ÖSK +0,5 / asian +0,5. Spelet sitter så länge Örebro nyper minst en poäng.

Elvan mot tolvan i tabellen är det som möts:
11. Orebro 16 5 2 9 20:26 17
12. Helsingborg 16 4 5 7 15:22 17

Helsingborg fick en drömstart under nye tränaren Henke Larsson:
Seger borta mot just ÖSK (1-0).
Kryss med rejäl mersmak i Borås (1-1).
Seger mot Sirius (1-0).

Detta följdes upp av en klar förlust borta mot ett reservbetonat och Europafokuserat AIK förra helgen. Gick att få AIK till runt 1.75-1.80 vid matchstart, sedan marknaden spelat ner Helsingborgs "ta poäng-odds" där. AIK-oddset var ett kap sett till hur matchen såg ut. Helsingborg var nämligen alldeles för tunna. Jag är inne på att den matchen säger mer om Helsingborgs status än matcherna före. Resultatraden under Henke ser bra ut, men jag tycker utdelningen varit lite väl generös. Fyra-fem poäng hade varit mer logiskt än sju:
ÖSK-matchen var helt jämn och kunde gått hursomhelst.
Mot Elfsborg förtjänade HIF segern, men vad det säger går att diskutera - boråsarna är kanske sämst i serien just nu.
Sirius var bättre än Helsingborg och hade bland annat dubbla ramträffar.

Ser inte hur nyförvärven kommer spetsa till HIF särskilt mycket heller. Utan sålde Rasmus Jönsson saknas offensiv spets. Farnerud är också alltjämt skadad. Helsingborg har inte gjort två eller fler mål på 13 allsvenska matcher och med nuvarande trupp har jag svårt att se det ske särskilt många gånger under andra halvan av säsongen. Gör man max ett mål per match blir det svårt att vinna matcher.

Ojämna Örebro kommer från en stark 4-0-vinst mot Falkenberg. Har fått bra truppbesked i veckan, då Carlos Strandberg ska vara redo för spel (han har dragits med en vadkänning). Senaste tiden har även en sån som Martin Broberg kunnat spela. Han var en profilerad värvning inför säsongen och gör alltid poäng. Stort plus inför resten av säsongen att han är tillbaka. Även frejdige Daniel Björnquist är tillbaka i truppen. Prodell är out, men det är inte hela världen då han inte alls kommit in i det hos Örebro.

ÖSK är inte alls något superlag, de ligger väl ungefär där de förtjänar i dagsläget. Tror dock laget har hyggliga möjligheter att sluta före Helsingborg när vi summerar tabellen i november. En nackdel för deras del är att matchen spelas på gräs, vilket itne är deras naturliga underlag. Men de lyckades slå Blåvitt på gräs strax före uppehållet och stod upp bra mot MFF för ett par veckor sedan, så visst kan ÖSK hantera det underlaget.

Tycker inte det skiljer så mycket mellan lagen och att Helsingborg blivit väl stora favoriter i en match som luktar lite kryss för mig.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip