Giffarna Sundsvall har helt tappat tempot.
Efter en pigg start har man sett bedrövligt ut på slutet.
Först blev man överkört av Elfsborg (3–1) sedan av Kalmar FF (2–1).
Det har sett energifattigt ut, slarvigt, och extra tungt är att fyra spelare saknades efter matchen mot Kalmar FF; David Myrestam har varit sjuk, Linus Hallenius klev av med en känning i ljumsken, Omar Eddahri har en blödning i foten och Juanjo Ciércoles har en känning i baksidan.
Nu ser det ut som om Myrestam/Ciércoles/Hallenius kanske är tillbaka. Men ingen av den "fyrlingen" är nog i toppslag. Inte omöjligt att man är väldigt försiktig med Hallenius. Sedan tidigare saknas Chidi Omeje.
Mot KFF hade Giffarna en spelare som kunde hota; David Batanero.
Jag antar att dagens motståndare – Helsingborgs IF – har synat den matchen innan och utan. Och att man punktar bort David Batanero (bäst fot i Allsvenskan?). Löser man den gåtan måste man ha toppchans här.
För jag har svårt att se hur Sundsvall med sin avbräcksdrabbade trupp ska kunna studsa tillbaka i form så här fort. Och det på riktigt gräs, på en riktig arena; Olympia.
Helsingborg inledde Allsvenskan strålande med två starka hemmasegrar över Norrköping och Hammarby. Att man förlorade senast borta mot IFK Göteborg var kanske inte oväntat. Men på sättet. Då fungerade ingenting.
Men ett magplask kommer förr eller senare.
På hemmaplan, inför ett välfyllt Olympia, tror jag spelare som Markus Holgersson, Andreas Granqvist, Mohammed Abubakari, Johan Persson, Rasmus Jönsson, Alexander Farnerud och Wanderson studsar tillbaka.
För Hif är bra.
Inte minst på Olympia.
I kväll kommer tredje raka fullpoängaren där – det spelas till 2.15 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip