Äntligen startar den svenska gärdsgårn! Jag har hittat ett spel i division 2 Södra Svealand som känns okej.

Hemmalaget Huddinge klarade sig med nöd och näppe kvar i serien i fjol. I år har man fått in en hel del spännande namn men problemet har varit skador och dåliga planer.

- Vi är nog en månad från var vi skulle vilja vara. Helt på grund av förutsättningarna. Vi har inte kunnat träna fotboll två gånger i veckan, som vi vill. Ofta har vi endast fått tillgång till halvplan, säger tränaren Jussi Kontinen till klubbens hemsida.

Referat från hemsidan från genrepet mot Täby (nykomling i den norra div2-serien) med 3-4.

"Det som är tänkt att bli ett riktigt genrep inför seriepremiären 7 april blir något helt annat. Många slitna spelare ställs över, lagledningen kan säkert dra slutsatser av insatsen ändå. Trenden med många insläppta mål håller tyvärr i sig. Vad värre är, flera baklängesmål kommer efter bjudningar från vår sida".

Bland nyförvärven är Tshutshu Tshakasu från Gefle den mest meriterade, han saknas på grund av skada. Edward Owusu blir dock en viktig pjäs med meriter från divison 1-spel.

Sylvia är samarbetsklubb med IFK Norrköping och målsättningen är att gå upp i år. Här finns ett bra lag i grunden men som även kan spetsas med spelare på lånelista från allsvenska IFK. Sylvia vann båda mötena lagen emellan i fjol och känns som de ligger längre fram i förberedelserna. Daniel Andersson blir en viktig målspottare, ny från Sleipner. Har bland annat spelat 1-1 mot division 1-laget FC Linköping och vunnit mot lokalkonkurrenten Sleipner med 5-0.

SPELTIPS
Då Huddinge haft stora problem med defensiven och Sylvia är ett offensivt skickligt lag som satsar på uppflyttning, så tror jag på bortaseger till 1.70 hos Svenska Spel (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip